Mijn dochter schaamt zich voor mij, dat hoort zo want ze is 14. Ik draag de verkeerde kleding, praat verkeerd en lach te hard. En ik moet het zeker niet in mijn hoofd halen om uit te gaan, dat trekt ze niet. De gedachte dat iemand die zij kent mij tegenkomt is absoluut onverdraaglijk! Zij snapt mij niet en zij doet op haar beurt dingen die ik niet snap: snapchat, selfies en het kijken van filmpjes van vloggers met make-up tutorials en stylingtips voor je kamer. Een typisch gevalletje generatiekloof.

Tussen mij en mijn moeder ligt er ook één. Ook ik vond mijn moeder te luid, ze gebruikte de verkeerde woorden en god bewaar me, ik moest er niet aan denken dat ik haar bij het uitgaan tegen zou komen. Vroeger hoefde ik nooit lang naar haar te zoeken, haar schaterende lach hoorde je op 5 kilometer afstand. Dat vond ik net zo gênant als mijn dochter mijn harde lach nu akward vindt.

Die kloof die ligt er nu eenmaal en daar waar onze werelden overlappen, schuurt het. Zelfs nu ik 47 ben, is dat nog niet helemaal weg. Mijn moeder zit op Facebook net als ik en doet dingen op haar eigen manier. Ze is om het maar zo te zeggen: nogal aanwezig. Dat is online niet anders dan live in het dorp hoor, ze houdt van gezelligheid en praat met iedereen, van de caissière tot willekeurige voorbijgangers in het park. Ik snap haar niet altijd en ik doe dingen die zij waarschijnlijk niet snapt: snoeiharde concerten bezoeken, hardlopen en het huishouden grotendeels aan mijn man overlaten.

Ik denk dat het zo hoort, het zou sneu zijn als ik me ga gedragen als mijn dochter en als mijn moeder gaat doen zoals ik. Waarschijnlijk kunnen we dan zo bij Gordon op de bank bij ‘Hotter than my daugther’. Het zou helemaal griezelig en ongezond zijn als mijn dochter zich gaat gedragen zoals ik en als ik het leven ga leven van mijn moeder. Die kloof, die moeten we niet proberen te overbruggen, die ligt daar met een reden. Het zal wel iets met evolutie te maken hebben.

 

Vond je dit leuk om te lezen? Lees dan ook:

Bejaarde kinderen of kinderlijke bejaarden, bij wie hoor jij?

Online ben ik heel populair, maar niet helemaal zoals ik het heb bedoeld…..

Help! Het angstvirus heeft ook mijn hoofd besmet

Waarom ik de Primark verschrikkelijk vind, maar er toch naar toe ga

Kinderen even kind laten zijn

 

 

 

 

Leuk vinden is delen:
error0