Het gat tussen mijn binnenkant en mijn buitenkant wordt met de jaren groter. Diep van binnen is er feitelijk niet zoveel veranderd sinds mijn kindertijd. Natuurlijk heb ik geleerd mijn impulsen beter te beheersen en ik durf best te zeggen dat ik aardig functioneer in het volwassen leven.

Maar soms voel ik me nog precies hetzelfde als toen ik klein was. Als ik de slappe lach heb met mijn vriendinnen of als ik flauwe grapjes uithaal, zoals met een stalen gezicht een stuk harder gaan fietsen op het moment dat iemand me in probeert te halen. Deze grap is nu overigens nog hilarischer dan toen ik klein was.

Laatst moest ik de fiets ophalen van mijn man. Hij is 1.92 en ik 1.62 dus je begrijpt, die fiets was een beetje aan de grote kant. Ik kon nauwelijks met mijn voeten bij de trappers en met mijn achterste schoof ik heftig heen en weer op het zadel. Ik waande me weer twaalf, op de fiets van mijn moeder. Tot ik verbaasd werd aangestaard door een groepje schoolkinderen, dat bracht me in één klap terug in de realiteit. Zij zien natuurlijk geen meisje van twaalf maar een vrouw van middelbare leeftijd die heel erg moeilijk doet op een veel te grote fiets.

Zou iedereen dit hebben vraag ik me weleens af? Kijk, bij BN-ers als Frans Bauer en het hele BNN team zie ik meteen, dat zijn soortgenoten en ook in onze koning zie je soms het jongetje nog. Maar er zijn van die mensen die altijd volwassen lijken en ook heel belangrijk en gewichtig doen. De Neelie Smit Croezen en Sybrand van Haersma Buma’s van deze wereld. Ik kan me Neelie niet voorstellen met de slappe lach. Of Sybrand die op zijn sokken keihard door de lange gang op het binnenhof slide als hij zich onbespied waant. Zou wel heel leuk zijn maar ik zie het echt niet voor me.

Doordat ik het niet voor me zie, blijven Sybrand en Neelie als aliens voor mij, een andere soort, onbenaderbaar. Maar misschien is hun binnenkant ook niet zo heel veel veranderd. Ik denk dat zij gewoon heel oude kinderen waren, die zijn zo geboren, dat zal het zijn!

 

Vind je dit leuk om te lezen? Lees dan ook:

Waarom je een generatiekloof niet moet overbruggen

Online ben ik heel populair, maar niet helemaal zoals ik het heb bedoeld…..

Help! Het angstvirus heeft ook mijn hoofd besmet

Waarom ik de Primark verschrikkelijk vind, maar er toch naar toe ga

Vakantie, gij zult ontspannen en genieten!

Kinderen even kind laten zijn

Leuk vinden is delen:
error0