Iedereen die wel eens een wedstrijdje heeft gelopen, herkent dit vast: Je bent moe, wil eigenlijk niet meer verder. Maar net als je denkt, ‘ik kap ermee’, hoor je ineens je naam en ‘Zet hem op!’  Je krijgt vleugels en je vermoeide benen voelen ineens een heel stuk minder moe. Je kan er weer even tegenaan. Wat een beetje aanmoediging wel niet kan doen.  De persoon die op het idee kwam om namen op de startnummers te zetten, verdient trouwens een lintje. Wat een goed idee. Maar dit terzijde.

Waarom vind ik de Rotterdam marathon veel fijner dan die in Amsterdam of Parijs? Dat komt vooral door het publiek, zij maken de sfeer. In Rotterdam moedigen ze namelijk niet alleen de mensen aan die ze kennen, maar iedereen!

Morgen is de Leiden Marathon, ik loop zelf niet mee dit jaar maar ben er wel bij. Ik ga mijn stinkende best doen om iedereen die morgen langs mijn huis loopt op de Splinterlaan, een flinke oppepper te geven. En met iedereen bedoel ik ook echt iedereen: van de eerste snelle loper tot de allerlaatste. Want het zijn allemaal kanjers, iedereen heeft er hard voor getraind om morgen te kunnen shinen.

Ik wil iedereen die iets heeft met hardlopen of met gezelligheid, vragen om morgen hetzelfde te doen. Zoek een plek langs de route en zet je beste beentje voor. En niet alleen roepen naar de mensen die je kent, iedereen kan wel een oppeppertje gebruiken! Ik weet het, het is hard werken, je handen worden moe van al dat klappen en je wordt vast een beetje schor maar ‘Kom op, je kunt het!’ We maken er met zijn allen morgen een mooi feestje van!

 

Gerelateerde posts:

Hardlopen? Welnee, hard genieten!

6 tips om jezelf van de bank te schoppen en te gaan hardlopen

Waarom lopers als ik, maatjes (nodig) hebben!

Marathon, even investeren en jaren op teren!

Leuk vinden is delen:
error0