Ik ben een sucker for gadgets. Ik ben geen voorloper, zeker niet. Ik hobbel vrolijk met de meute achter de early adapters aan. Sinds een paar weken heb ik een Fitbit charge 2 Een soort slim horloge dat je activiteiten en je hartslag meet.

Het bandje siert inmiddels 24 uur per dag mijn pols en drukt een aardige stempel op mijn dagelijkse bezigheden. Want obsessief als ik kan zijn, ik ga er behoorlijk fanatiek mee om. Alles wordt gemeten: mijn stappen, hardlooprondjes, fietstochten en zelfs mijn slaapuurtjes worden geanalyseerd. En alle resultaten worden netjes en overzichtelijk in een appje op mijn telefoon gepresenteerd. Het ziet er lekker serieus en wetenschappelijk verantwoord uit en dat geeft mij helemaal het gevoel dat ik supergoed bezig ben.

Mijn omgeving weet dit al. Als ik ergens enthousiast over ben, krijg ik zendingsdrang. Ik vertel aan iedereen die ook maar een beetje interesse zou kunnen hebben hoe fantastisch het werkt. Daar ben ik trouwens niet onsuccesvol in. Zo bracht ik menigeen eerder aan de ereader, een supersonische koffiemachine en een reis naar Australië.

Maar goed. Mijn nieuwe verslaving zorgt er wel voor dat ik meer beweeg. Als mijn app zegt dat ik passen moet zetten, doe ik dat braaf en zoek ik een reden voor een ommetje. Even bij een collega langs ipv een belletje, de post wegbrengen of iets opruimen. Stappendoel nog niet gehaald? Dan sleep ik me na het eten nog even naar buiten. Alles voor de fijne vibratie aan mijn pols met de melding: stappendoel behaald. Of stiekem nog fijner: de melding Overachiever.

In de Sigmund bijlage van de Volkskrant dit weekend las ik dat er alweer veel hippere en slimmere exemplaren zijn. Maar dat mag de pret niet drukken. Deze gadget kende ook vele voorgangers als de ouderwetse stappenteller,  runkeeper en het gps horloge Garmin forerunner. Whatever works! Tegen de tijd dat ik er op gekeken ben, is er wel weer wat nieuws op de markt.

 

Ook een fitbit kopen? Kijk eens bij Bol.com.

 

Gerelateerde posts:

Planking kan overal maar niet zonder sportmaatjes

Hardlopen? Welnee, hard genieten!

Meten? Soms wil ik het helemaal niet weten!

Afvallen zonder ruggengraat? Dan zit er maar één ding op…

Waar een shotje endorfine al niet goed voor is!

6 tips om jezelf van de bank te schoppen en te gaan hardlopen

Marathon, even investeren en jaren op teren!

Op de fiets naar je werk, daar word je gelukkiger van!

Doorzetten of opgeven? It’s all in the mind

Leuk vinden is delen:
error0