Lieve oude vrouwtjes veranderen in logge objecten die alleen maar in de weg lopen. Kinderen transformeren in irritante pisvlekken en van de liefde van mijn leven is niet veel meer over dan een smakkend, stinkend en voor rommel zorgende bron van ergernis. Welkom in mijn hoofd als ik geteisterd word door mijn hormonen.

Normaal zie ik de wereld bovengemiddeld positief. Weet de moed er vaak aardig in te houden en klamp me vast aan het kleinste sprankje positiefs in vervelende situaties.

Maar niet altijd. Met enige regelmaat sluipt er een zwartgallig monster mijn lichaam in. De gezellige rommel in huis wordt een onoverkomelijke pleuriszooi die niet zou misstaan in een gluurderig SBS 6 programma. En mijn leven is ineens helemaal niet meer zo tof. Een grauwsluier van weemoed maakt zich van me meester. Ik wil niets liever dan mijn leed wegpoetsen met chips en chocola. Het liefst door elkaar want het leven is toch al vreselijk en ik ben ziehielig.

Ongelooflijk wat zo’n ienieminie stofje kan aanrichten! Het is zo klein dat je het niet eens kunt zien. Het zou me niets verbazen als het risico op echtscheiding toeneemt in een bepaalde periode in de maand.

Zouden mannen hier ook last van hebben? Hoe staat eigenlijk het met de hormonale balans van die gek in Noord Korea en die andere idioot met dat oranje hoofd?

Maar goed, nu ik wat ouder ben, herken ik in ieder geval het patroon zodat ik mijn gedrag kan ondertitelen voor mijn omgeving. Zo hoop ik op een beetje medeleven en voldoende opgebouwd krediet. En dat ze denken: normaal is ze best ok. En als dat niet zo is, eerlijkheid op eigen risico, ik lust je rauw…

 

Gerelateerde posts:

Ontluisterend, hoe mijn pubers mij zien!!?

Survivaltips voor ouders met pubers

Bevrijd je innerlijke songfestival-fan!

Maar t´is wel MIJN lul de behanger!

10 jeukwoorden die jeugdbeschermers nooit meer moeten gebruiken

Wat je moet weten over het brein van een shopaholic

Help! How do I dress to impress??

Waarom ik de Primark verschrikkelijk vind, maar er toch naar toe ga

Gezond? Kunnen jullie deskundigen het even met elkaar eens worden ??!!

Vakantie, gij zult ontspannen en genieten!

 

Leuk vinden is delen:
error0