´Onderzoek toont aan, mensen die naar hun werk fietsen zijn gelukkiger.´ Toen ik dit vijf jaar geleden hoorde op de radio was mijn interesse meteen gewekt. De dagelijkse treinritjes van Leiden naar Den Haag kwamen me al langer mijn neus uit: opeengepakt in een volle trein met onbekenden veel te dicht tegen me aan en regelmatig vertraging met alle frustraties van dien. Daarnaast zit ik als communicatieadviseur de hele dag op een stoel en worden vooral mijn kaakspieren en typevingers goed getraind.

Natuurlijk waren er excuses om het niet te doen, je kent ze vast ook wel: als het regent word ik nat, ik hou niet van tegenwind en het is niet lekker om bezweet aan te komen. Maar goed, voor een beetje extra geluk wilde ik het wel proberen dus hup naar de winkel voor een sportieve fiets.

Ik was meteen verkocht en kwam veel blijer op kantoor. Op de fiets voel ik me vrij en van niets en niemand afhankelijk. Ik vind het een heerlijk gevoel, de wind in mijn gezicht en door mijn haren. En de nadelen die ik vooraf had bedacht, blijken gemakkelijk op te lossen. Ik heb altijd een regenpak bij me, een schoon T-shirt en wat make-up om de boel weer op te poetsen.

En het is een makkelijke manier om fit te blijven zonder dat het me veel extra tijd kost. Op de fiets schakel ik om van werk naar thuis. Doordat ik loskom uit vaste denkpatronen, komen oplossingen voor moeilijkheden  en dillema’s ineens vanzelf. Na een frustrerende dag, trap ik even goed door om mijn hoofd te koelen. Na een succesvolle dag, geniet ik nog even lekker na en vlieg ik naar huis.

Natuurlijk baal ik wel eens als het regent of bij enorme tegenwind. Maar als ik eenmaal weer opgefrist achter mijn bureau zit, ben ik blij dat ik mijn dagelijkse portie buiten heb gehad want met dat rotweer zou ik anders de hele dag binnen blijven.

Ik geloof dus wel in de resultaten van dat onderzoek, ook ik voel me beter sinds ik naar mijn werk fiets. Ik kan het iedereen aanraden!

 

Lees ook: Marathon, even investeren, jaren op teren! en Doorzetten of opgeven? It’s all in the mind

 

Leuk vinden is delen:
error0