Nog voor ik mijn eerste meter had gelopen was het al een issue, wat doe ik aan? Ik wilde in ieder geval niet te professioneel voor de dag komen want dat staat een beetje gek als je op de hoek van de straat al naar adem loopt te happen. Maar natuurlijk ook geen joggingpak, dan ziet iedereen direct dat je niet snapt hoe het hoort. Iets er tussenin dus, de keus viel op een shirt en een tight van de Aldi en Nike schoenen uit de plaatselijke sportwinkel. Zo holde ik mijn eerste rondjes. Niet dat iemand het zag want ik liep in het begin bij voorkeur in het donker, ik was veel te bang dat iemand me zag ploeteren met mijn knalrode, zwetende hoofd.

Na bijna 13 jaar ben ik niet meer bang om mensen tegen te komen en boeit het me niet of mijn outfit past bij mijn loopniveau. Dat wil niet zeggen dat ik het niet belangrijk vind wat ik draag. Ik weet inmiddels wel wat ik wil, comfortabel, naadloos maar het moet er ook wel een beetje leuk uitzien. En een broek moet goed zitten en niet afzakken want als je iedere 5 passen je broek op moet hijsen, staat dat een beetje lullig. Dat mag best wat meer kosten, dat geldt ook voor schoenen maar dat vind ik nog wel een dingetje…..

Om de anderhalf jaar moet ik nieuwe. Ik koop ze meestal online want dat scheelt een paar tientjes. Ik surf wat rond en google wat recensies maar dat is eigenlijk niet nodig, ik kies uiteindelijk toch steeds voor mijn oude vertrouwde Ascis gel nimbus, wel zo veilig. Iedere keer brengen ze een nieuwe variant uit, een nummertje hoger dus nog wat meer onbegrijpelijke specificaties. Dat vind ik fijn, dat geeft vertrouwen. Ik kies de minst lelijke kleur maar geloof het of niet, die krijg ik nooit. Ik weet niet hoe ze het voor elkaar krijgen maar ik krijg altijd schoenen in een heel andere kleur. Eén die nauwelijks te combineren is met andere kleuren, dit keer knalpaars. Het doet gewoon pijn aan je ogen. Terugsturen doe ik niet, want dat staat zo ijdel en dat ben ik niet……..toch? Dan zit er niets anders op dan een paar nieuwe shirtjes kopen van die tientjes die ik heb uitgespaart. Ik wil er toch een beetje knap bij lopen. Ik zou bijna denken dat het opzet is…….

 

Vond je dit leuk om te lezen? Lees dan ook

Waar een shotje endorfine al niet goed voor is!

6 tips om jezelf van de bank te schoppen en te gaan hardlopen

Waarom lopers als ik, maatjes (nodig) hebben!

Doorzetten of opgeven? It’s all in the mind

Op de fiets naar je werk, daar word je gelukkiger van!

Marathon, even investeren en jaren op teren!

 

Leuk vinden is delen:
error0