Geen vrolijke blog dit keer, dat lukt even niet. Iemand die dichtbij ons staat is heel ernstig ziek en dit is haar laatste kerst. Alle reden om er juist een mooie kerst van te maken zou je denken, maar de knop omzetten valt me zwaar. Normaal heb ik helemaal niet zo´n hekel aan kerst. Iedere reden om me vol te proppen met lekker eten en liters wijn is prima.

Mijn lieve echtgenoot vindt kerst sowieso al helemaal niets, opgelegde nepgezelligheid. Hij heeft überhaupt niet zoveel met tierelantijntjes enzo. Hij zit net zo lief onder een TL balk met een biertje, dan kan hij alles tenminste lekker goed zien.

Een schril contrast met mijn dochter. Die is helemaal van de styling en de sfeer. Kerst is dus helemaal iets voor haar. Ze loopt al weken zingend door het huis ‘All I want for Christmas is youhou!’ Haar kamer was voor sinterklaas al één en al bling, bling en van haar kleine budget heeft ze zelfs een kerstboom gekocht. Zij heeft zich ondanks haar verdriet dan ook voorgenomen er een fantastische kerst van te maken. En dat wil ik ook.

Omdat het contrast tussen al die ho-ho-ho gezelligheid en hoe ik me voel heel groot is, heb ik deze week geprobeerd kerst een beetje buiten de deur te houden. Zo ben ik de stad ingegaan met keiharde niet kerstachtige muziek op mijn hoofd, me kapot ergerend aan iedereen die me voor de voeten liep.

Maar goed, nu is het kerst en wil ik er ook voor mijn dochter het beste van maken dus knop om en gaan: Merry-fucking Christmas everybody!

 

Leuk vinden is delen:
error0