Mijn broeken zitten echt een beetje te strak. Geen wonder hoor, ik heb me een beetje laten gaan in december en vanwege alle perikelen is het sporten er ook een beetje bij ingeschoten. Ik vind mezelf niet dik hoor, hou me ten goede, maar met mijn 1.62m moet ik wel uitkijken. Optisch gezien oog ik met 5 kilo erbij al snel als vrouwtje theelepel. Zolang ik blijf sporten, blijf ik redelijk in shape. Maar oh wee als ik dit niet doe, dan zet alles wat erin gaat zich meteen vast op mijn heupen.

Ik heb geprobeerd de extra kilo´s eraf te denken door het heel hard te willen, maar dat schiet natuurlijk niet op. Het is heel simpel als ik mijn gewicht in bedwang wil houden zijn er twee opties: minder eten of meer verbranden. Het eerste is voor mij absoluut geen optie, mijn liefde voor lekker eten en drinken is eenvoudig te groot. Ik zal geen wijntje afslaan en kan geen nee zeggen als een traktatie voorbijkomt op mijn werk. Misschien ben ik zelfs een tikkeltje obsessief: Ik begin op mijn werk vanaf een uurtje of 11 de minuten af te tellen tot het bedrijfsrestaurant opengaat. En zet op een verjaardag een schaal toastjes voor me neer en ik hoor eigenlijk niet meer wat je zegt. Ik neem het me wel voor hoor, minder eten maar ga bij de eerste de beste verleiding voor de bijl. Ik heb zoals collega Kristel fijntjes zegt de ruggengraat van een kwal.

Dus ja, als ik niet tonnetje rond wil worden, moet ik toch echt weer aan de bak. Dus hup, klaar met dat gelanterfant, hollen en fietsen met die handel…

Leuk vinden is delen:
error0