Soms zeg ik iets superverstandigs waar nauwelijks op wordt gereageerd. Maar als mijn buurvrouw even later hetzelfde zegt, kan zij wel op veel bijval rekenen. Ra, ra hoe kan dat?  Sommige mensen stralen blijkbaar iets uit waardoor je ze serieuzer neemt dan andere mensen. Laatst zat ik in een overleg met een aantal mensen die er echt uitzagen alsof ze verstand van zaken hadden: zakelijke kleding, een beetje serieus kapsel. Ik moet eerlijk bekennen dat ik best een beetje geïntimideerd was. Ik voelde me met mijn 47 jaar het broekie in het gezelschap. Even later bekeek ik mezelf eens kritisch in het toilet: rokje, maillot, zwarte gympies. Tsja, ik moet eerlijk zeggen, daar stond ook geen autoriteit.

Nu ben ik met mijn 1.64 sowieso al geen imposante verschijning. Ook thuis maak ik steeds minder indruk. Mijn dochter van 14 is inmiddels groter dan ik. Zij aait me regelmatig liefkozend op mijn hoofd: ‘Ach je bent zo schattig!’.  Superlief natuurlijk, maar ik wil soms helemaal niet schattig zijn maar iemand waar je serieus rekening mee moet houden, iemand die eruit ziet alsof ze weet waar ze het over heeft, zeker op mijn werk. Daarvoor moet ik blijkbaar wel iets veranderen aan mijn voorkomen. Maar daar wringt nu net de schoen…

Ik heb namelijk een enorme voorliefde voor sportieve kleding. Jurkjes vind ik ook leuk, maar niet die zakelijke. Nee, ik heb liever die met die bloemetjes. De kleding die ik leuk vind, oogt wel een beetje jong. En ja, als je teveel met de (jonge) mode meedoet op mijn leeftijd, lijk je voor je het weet op een lid van K3 2.0: een middelbare vrouw in kinderkleding.

Tijd voor actie zou ik zeggen, maar hoe doe ik dat? Hoe kleed ik me in godsnaam naar mijn baan en naar mijn leeftijd zonder mezelf geweld aan te doen? Om inspiratie op te doen, kijk ik naar vrouwen op de tv: nieuwslezers, politici en presentatrices van talkshows. Ik zie stijlvolle bloesjes, nette jasjes en jurken tot over de knie. Ziet er goed uit maar op mijn lichaam staat het heel anders en ik voel me er niet comfortabel in. In te nette kleding voel ik me al snel alsof ik in verkleedkleren rondloop. Of ik in een galajurk in een bruin café ben beland, extreem overdressed.

Als ik ooit nog een keer promotie wil maken, moet ik daar toch eens iets aan doen, of ik moet een baan kiezen waarbij ik een uniform moet dragen maar dat zie ik niet zo snel gebeuren. Dus als je goed stylingadvies hebt voor mij, hoe ik met zakelijk kan kleden zonder dat het te netjes of te ouwelijk is, ik hou me aanbevolen. Alle tips zijn welkom……

Leuk vinden is delen:
error0