Whieeeh, we gaan het doen: de reis van ons leven!

Anderhalf jaar was het iets dat we zouden gaan doen. Ik kon me er nog niet echt iets bij voorstellen. Nu staat het voor de deur en gaat het echt gebeuren: we gaan de wereld rond, met zijn viertjes. Naar Vietnam, Australië, Hawaii en de westkust van de VS in 6 weken. Zaterdag vertrekken we.

Ik voel me zoals vroeger de dag voor mijn verjaardag of voor een schoolreisje. Alleen nu ben ik zelf geen kind meer maar verantwoordelijk voor die van mij, dat maakt het extra spannend!

Het begon met een avondje in de kroeg met Loes. Zo’n gesprek over dat het leven te kort is om er niet alles uit te halen. En wat je eigenlijk het liefste zou doen. En na een paar biertjes het gevoel van: fuck it, als ik iets wil, moet ik er gewoon voor gaan! Die Staatsloterij gaat hem niet worden dus daar ter plekke besloten om te gaan sparen voor dat wat ik het liefste wil: een grote reis maken met zijn vieren. Nu, anderhalf jaar later staan de tassen klaar, zijn de tickets en visa in huis en is de huis- en kattenoppas geregeld. Mijn lieve nicht vindt het geen probleem om hier een tijdje te bivakkeren.

Nu we bijna gaan, zijn we allemaal een beetje van de leg. De kinderen zijn superdruk en die hele proefwerkweek kan hen helaas niet voldoende meer boeien. En ik snap het. Ik loop zelf ook als een kip zonder kop rond en heb de hele tijd de neiging om whieeeeeeeh te zeggen. Op mijn werk komt er al helemaal heel veel zinnigs meer uit en ik val mijn collega’s te pas en te onpas lastig met plaatjes van waar ik allemaal naar toe ga. Menigeen zal een zucht van verlichting slaan als ik eindelijk vertrokken ben, komen ze ook weer een beetje aan werken toe.

Soms krijg ik het op mijn heupen: wat gaan we in hemelsnaam doen?? Is het niet krankzinnig, hebben we wel genoeg gespaard? Heb ik overal aan gedacht? Whieeeh!! Maar bovenal heb ik er heel erg veel zin in. Ik hou jullie op de hoogte! En als je niet tegen al die jaloersmakende plaatjes kan, je hoeft niet te kijken hè, maar dat is wel uitstel. Dan vertel ik het allemaal wel als we weer thuis zijn.

Foto: Pixabay

 

Gerelateerde posts:

Scooters, brommers en toeters, welkom in Hanoi!

Vakantie, gij zult ontspannen en genieten!

 

30 comments

   1. Zeker. Het viel mij mee hoeveel ik opzij kon leggen door alleen naar bij alles te denken: heb ik dit echt nodig en gaat dit mij gelukkiger maken?

    Like

   2. Ik heb helaas al een paar jaar een haat-liefde-verhouding met m’n spaarrekening… Ben er heel bewust mee bezig, maar er blijven dingen komen die of écht een keertje nodig zijn, of onverwachts zijn. Of je wilt jezelf ook wel eens íets leuks gunnen. Maar goed, de aanhouder wint zullen we maar zeggen 🙂

    Liked by 1 persoon

   3. Dat is ook lastig. Ik ben ook wel een geluksvogel dat ik in de positie zit dat ik kan besparen op luxe dingen en dat niet hoef te doen op de basisbehoeften. Maar idd, de aanhouder wint

    Liked by 1 persoon

 1. Hey Jeanet,
  Vet cool en ik herken t helemaal: de opwinding enerzijds en de spanning (heb ik wel genoeg geld?) anderzijds.
  Ik kan alleen maar zeggen dat t t allemaal waard is. Sommige dingen gaan onwijs meevallen maar andere dingen misschien ook n beetje tegen. Maar dat is t avontuur van reizen en daar ga ik nog jaren van nagenieten! Super om dat ook met zn vieren te gaan doen, wat n verrijking voor de kids om zo veel van de wereld te zien en hoe leuk is dit om als gezin te beleven.
  Ik wens jullie heel veel plezier en mocht t wat tips willen (Australie en LA)…laat t me dan weten! (En shit…ik ben jaloers 🙂 )
  Lieve groet, Judith Wouters

  Liked by 1 persoon

 2. Jaloers? Nee, hoor. Zelf ben ik niet enorm reislustig, maar ik geniet graag mee met de verhalen en foto’s van anderen. Wat een spannende prachtige ervaring om met z’n 4-en te delen. En wat heerlijk om al anderhalf jaar voorpret te hebben. Bon voyage!

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s