Madelief was bijna omgedraaid om het eerste  vliegtuig weer terug naar huis te nemen. Na een kleine 24 uur onderweg te zijn geweest, is het warme, klamme en lawaaierige Hanoi best een beetje overweldigend.

De auto’s die je ziet zijn vooral taxi’s, verder breek je je nek over de scooters en brommers. Ik snap het wel, het is een stuk goedkoper dan een auto en je kan hem overal kwijt. Dat doen ze dan ook, de trottoirs staan er vol mee. Je hebt hier geen auto nodig. Mensen vervoeren hier net zoveel op een brommer, als wij in een middenklasser. Hele stellages met dozen, tassen, vuilnis of fruit. Je kunt het eigenlijk zo gek niet bedenken of het gaat mee. Hele gezinnen: papa voorop, twee kinderen ertussen en moeders achterop. Past prima. Het viel de kinderen al op: er zijn namelijk geen dikke mensen hier. En aangezien het nooit echt slecht weer is, is een brommer eigenlijk alles wat je nodig hebt.

En toeteren, daar houden ze wel van. We schrokken ons in het begin kapot. Bij ons is een toeter iets om je te waarschuwen. Maar hier is dat niet zo. Waarom dan wel? Ik heb flauw idee. Misschien gewoon een beetje aandachttrekkerij. Of ik heb een nieuwe toeter, hoor eens.

Maar de drukte en ook de warmte wennen snel. Als echte coole, doorgewinterde reizigers steken we inmiddels over alsof het niets is. Ze maken ons niet gek!

 

Gerelateerde posts:

Gemopper op de berg naar Cannon Fort

Halong Bay, betoverend mooi!

Whieeeh, we gaan het doen: de reis van ons leven!

Leuk vinden is delen:
error0