Reizen met twee pubers is een nieuwe ervaring. Gekibbel en gemopper hoort er wel een beetje bij. Gelukkig zijn het maar momenten maar als je er middenin zit, is het best pittig, zo ook gisteren.

We hadden tijd in Cat Ba voor we terug moesten naar Hanoi voor het vliegtuig. Even googlen op: ´Things to do in Cat Ba´, bracht me op Cannon fort: een historische plek op een berg vlak buiten het centrum waar hard gestreden is tegen de Amerikanen en de Fransen.  Leuk die historie maar ik  viel vooral voor het beloofde fenomenale uitzicht. De kinderen liepen nog niet echt warm voor mijn plan maar na een hapje en een drankje en wat stevig aandringen van mijn kant, had ik ze toch zo ver dat ze mee gingen. Eigenlijk liet ik ze geen keus.

Het ging dus niet van harte. Kreunend, steunend en flink mopperend sjokten ze achter ons aan de berg op in de bloedverzengende hitte. Om de twintig meter moesten we wachten om ze niet kwijt te raken. De blikken die ik kreeg, brrr. Als die konden doden, was ik deze week tussen 6 plankjes teruggevlogen.

Ik kan ook niet zo heel goed tegen die warmte dus inwendig naderde ik ook het kookpunt en was bijna in staat om ze achter te laten. Het is me nog net gelukt me te beheersen en niet volledig uit mijn stekker te gaan en ze naar boven te schreeuwen, maar geloof me, die berg had niet veel hoger moeten zijn!

Na wat voor mijn gevoel uuuuren heeft geduurd, komen we alle vier boven. Het uitzicht was inderdaad fantastisch en met een koud drankje bovenaan de berg was het voor ons allemaal uiteindelijk wel weer goed. En de foto’s zijn prachtig, daar zie je niets aan af.

P1090221

 

DSC_0173

Gerelateerde posts:

Halong Bay, betoverend mooi!

Scooters, brommers en toeters, welkom in Hanoi!

Whieeeh, we gaan het doen: de reis van ons leven!

Leuk vinden is delen:
error0