We maken fantastische dingen mee: zien walvissen en zijn zelfs met een klein sportvliegtuigje Fraser island over gegaan. Toch is dat niet wat me het meeste bij zal blijven. Australië heeft mijn hart gestolen omdat ik me er meteen welkom voel en toch alles anders is. Veel dingen zijn zelfs precies andersom dan thuis. Zo ga je voor naar warmere gebieden naar het noorden, is het in juli  winter en rijdt iedereen aan de verkeerde kant van de weg.

Ook de natuur is totaal anders: je zou koala’s, kangoeroes en wallabies in het wild tegen kunnen komen. Maar ook de vogeltjes die ik tegenkom tijdens mijn rondje hardlopen zijn prachtig en bijzonder. En het stikt hier van de ibissen. In het begin wilden we ze nog op de foto zetten, maar ze zijn hier net zo zeldzaam als merels thuis.

Er is tropisch regenwoud, je breekt je nek over de palmbomen en de Pacific is azuurblauw. Wel een stuk gevaarlijker overigens dan die goede oude Noordzee. Verhalen over big-whites, giftige kwallen en gevaarlijke stromingen maken dat wij er prima mee kunnen leven het alleen vanaf het strand te bewonderen.

Het is dus een totaal andere wereld en toch voelt het lekker vertrouwd. Er is geen taalprobleem en iedereen doet aardig en geïnteresseerd. Zelfs de caissière in de supermarkt vraagt waar je vandaan komt en hoe het met je gaat. De navigatie in de auto vraagt ons vriendelijk to prepare to turn left soon. Tijdens het hardlopen, begroet iedereen me vrolijk. En uit de speakers knalt zo ongeveer dezelfde muziek als thuis. Maar het klinkt toch een stuk beter op de pacific motorway dan op de A4.

Ik hou van het no nonsense gevoel hier. De meeste mensen gaan praktisch en comfortabel gekleed. Ik heb nog maar weinig modepoppetjes zien wiebelen op veel te hoge hakken. Kortom, ik vind het hier geweldig. Maar twee weken is echt veel te kort dus ik neem me bij deze voor om hier terug te komen om nog veel meer van dit fantastische land te zien.

Gerelateerde posts:

Bucketlist: onvergetelijke ontmoeting met walvissen √

Ja, ja, het kan nog drukker: Ho Chi Minh

Als fietsende Hollanders in Hoi An

Gemopper op de berg naar Cannon Fort

Halong Bay, betoverend mooi!

Scooters, brommers en toeters, welkom in Hanoi!

Whieeeh, we gaan het doen: de reis van ons leven!

 

Leuk vinden is delen:
error0