Hawaii is heerlijk: relaxt, vriendelijke mensen en superlekker eten. Wel Amerikaanse porties maar goed, als echte Hollanders kunnen we een beetje waar voor ons geld ook wel waarderen. Hawaii bestaat uit meerdere eilanden, maar omdat wij er maar één week zijn, blijven we op Oahu. Na één nacht in het drukke Waikiki, een soort Hawaiiaanse variant op Scheveningen, hebben we een paar dagen in Manoa gezeten. Heel mooi, groen en rustig.

Met een autootje zijn we vanuit daar naar het noorden gegaan. Supertoffe stranden en hoge golven. Mijn surfende neef Peter vertelde dat daar op een bepaalde tijd in het jaar, de golven metershoog zijn en dat de beste surfers ter wereld daar naar toe komen. Ik vond het nu al behoorlijk indrukwekkend. Samen met de kinderen ben ik tijdens het ondergaan van de zon de zee in gegaan en dat was voor mij al spannend genoeg.

Deze laatste dagen zitten we in een buitenwijk van Waikiki in een relaxed huisje met een verandaatje en een tuintje met mooie bloemen. Strand en drukte zijn op loopafstand.

Het zeewater is zo blauw als in vakantiefolders en gisteren hebben we gezien hoe prachtig de wereld is onder dat oppervlak. Wij hebben gesnorkeld in Hanauma Bay. We waren niet de enigen, er werd druk gesnorkeld maar onder water had je daar geen last van. Daar was het heel stil en prachtig. Vissen groot en klein in de mooiste kleuren zwommen vlak onder ons over het koraal. Ik had nog nooit zoiets gezien, net alsof je in een groot aquarium zwemt. Heel bijzonder om deze ervaring met de kinderen te delen. Madelief en ik snorkelden voor het eerst en bleven maar wijzen, zie je die blauwe? En die zwarte daar, met die knaloranje met gele staart?

Snorkelen

Richard was helemaal in zijn element. Geef de man een snorkel en hij is de hele dag zoet. Hij gaat veel verder dan wij allemaal durven en verliest alle besef van plek en tijd. Helemaal happy kwam hij weer uit het water.

Thuis in ons huisje na deze prachtige dag kon ik mezelf wel voor de kop slaan. Ik had me met mijn witte huid niet goed genoeg ingesmeerd dus mijn rug en billen zijn vuurrood. Dom, dom, dom. Hoe lang ben ik al een bleekscheet? Nu kan ik dus de hele dag al niet echt lekker zitten. Billen, blaren, je kent het spreekwoord. Ach, ondanks dat, had ik het toch echt voor geen goud willen missen.

Morgen lekker met mijn rode zere billen in het vliegtuig naar LA.

 

gerelateerde posts:

Ontstressen op Hawaii, broodnodig 🙂

Hier down under is alles anders en toch lekker vertrouwd

Bucketlist: onvergetelijke ontmoeting met walvissen √

Ja, ja, het kan nog drukker: Ho Chi Minh

Als fietsende Hollanders in Hoi An

Gemopper op de berg naar Cannon Fort

Halong Bay, betoverend mooi!

Scooters, brommers en toeters, welkom in Hanoi!

Whieeeh, we gaan het doen: de reis van ons leven!

Leuk vinden is delen:
error0