Naast het verlies van je schoonheid, souplesse en je taille, zijn er gelukkig ook voordelen aan het ouder worden. Je krijgt steeds meer lak aan wat anderen van je vinden en je begrijpt wat belangrijk is omdat je hebt gezien dat het ook anders kan lopen in het leven. En niet onbelangrijk: je weet inmiddels wie je bent en wat je waard bent. Een goede tijd voor het maken van het steeds populairder wordende zusje van de bucket-list: de fuck-it-list. Een lijstje met dingen waar je mee wilt stoppen. Hier komt die van mij:

  • Een carrière ambiëren die niet bij me past maar waarvan ik vind dat ik het moet willen zoals iets met politiek of iets anders ingewikkelds. Ben ik niet geschikt voor, ik ben goed in wat ik nu doe en dat is prima.
  • Mijn tijd verspillen met dingen die me geen energie geven maar waarvan ik vind dat ik het moet doen.
  • Me van slag laten brengen omdat iemand me niet aardig/slim of leuk vindt. Smaken verschillen. Niet iedereen houdt van chips, snap ik ook niet, ik ben er dol op!
  • Boeken lezen en films kijken omdat je ze gezien moet hebben. Hoezo? Van wie?
  • Multitasken. Is bij mij: meerdere dingen tegelijk laten mislukken. Kan ik niet, moet ik niet meer willen.
  • Boeken uitlezen omdat ik er nu eenmaal in begonnen ben. Het is verdomme geen werk!
  • Lezen over onderwerpen waarvan ik vind dat ze me moeten interesseren maar waar ik eigenlijk geen reet aan vind. Zoals de politieke situatie in Uruzgan. Ik zou willen dat ik belezen en breed georiënteerd ben, maar dat ben ik niet. Het gaat mijn ene oog in, en het andere weer uit.
  • Mijn mening inslikken omdat ik niet durf en me vervolgens een slappeling voelen omdat ik me niet heb uitgesproken. Het is uit met het gedonder: of ik zeg het wel en zie het wel of accepteer dat ik daar niet goed in ben. Eén van de twee.
  • Guilty pleasures guilty pleasures noemen. Zijn gewoon pleasures, niets om je schuldig over te voelen of voor te schamen.

Zo, uitprinten en op de koelkast ermee. Het leven kan zo makkelijk zijn.

Leuk vinden is delen:
error0