Hoe pubers het Sinterklaasfeest om zeep helpen

Terwijl alle ogen gericht zijn op zwarte Piet, wordt geruisloos en succesvol een veel belangrijkere Sinterklaastraditie de nek omgedraaid: het maken van de surprise! Steeds minder mensen zijn nog  bereid dat kleine beetje extra inspanning te leveren om iets persoonlijks te maken van het heerlijk avondje.

Gemakzucht neem het over van die oude Nederlandse VOC mentaliteit. De pinpas is snel getrokken maar met je blote handen en een pakje behangplaksel een goedbedoelde, persoonlijke attentie in elkaar draaien, is er tegenwoordig niet meer bij.

Let op mijn woorden, de surprise sterft langzaam maar zeker uit. Op de basisscholen wordt nog mondjesmaat gehoor gegeven aan deze prachtige traditie, maar op de middelbare is het al bijna verleden tijd. De hedendaagse puber haalt er zijn neus voor op en heeft zogenaamd geen tijd. Deze nieuwkomers hebben geen gevoel voor onze Nederlandse traditie.

Maar niemand die we erover horen, voor deze zaak gaat niemand naar Dokkum. Hierover wordt niet gepraat aan tafel bij Mathijs en Humberto. Nee, ons kinderfeest wordt kapot gemaakt en niemand die zich er iets van aantrekt. Dat doet pijn.

2 comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s