Zo aan het eind van het jaar word ik altijd een beetje sentimenteel. Goed om terug te kijken, het jaar af te sluiten en plannen te maken voor het volgende jaar.

Wat in augustus 2016 begon als een experiment, ervaring opdoen met bloggen zodat ik het aan collega’s kon leren, is in 2017 uitgegroeid tot een serieuze hobby waar ik meer succes mee heb dan dat ik had gedacht. Wie had ooit gedacht dat ik met een hobby, de voorpagina van een landelijke krant zou halen? Ik in ieder geval niet.

Persoonlijk

Maar bovenal heeft het schrijven me persoonlijk wat opgeleverd. Met het schrijven van deze korte verhaaltjes heb ik een leuke manier gevonden om met verwondering naar mezelf en de wereld om me heen te kijken. Het helpt me beter, sneller en origineler te schrijven over van alles en nog wat. En niet geheel onbelangrijk: alle positieve reacties die ik krijg zijn supergoed voor mijn zelfvertrouwen. Ik durf tegenwoordig hardop te zeggen dat ik vind dat ik kan schrijven.

Professioneel

Op mijn werk stuur ik een groeiende groep bloggende collega’s aan. Superleuk om te doen. Zij worden er steeds beter in en de wereld om ons heen krijgt een kijkje in de keuken. En dat is hard nodig. De jeugdbescherming is een ingewikkelde sector en veel mensen weten niet precies wat het inhoudt. In deze tijd waarin we druk bezig zijn met onze positie in de keten en dringend op zoek zijn naar nieuwe collega’s, een absolute must.

Maar genoeg over werk, nu weer over mij, het is tenslotte mijn retrospectieve momentje, op mijn eigen website ?

De top vijf van meest gelezen verhaaltjes in 2017 ziet er zo uit:

  1. 10 jeukwoorden die jeugdbeschermers nooit meer moeten gebruiken
  2. Whieeh, we gaan het doen, de reis van ons leven
  3. Schandalig, Facebook niet thuis bij smaad en laster
  4. Hier down-under is alles anders en toch lekker vertrouwd
  5. Gemopper op de berg Cannon Fort

Qua onderwerpen gaat het nog wel een beetje alle kanten op. De laatste paar maanden ben ik begonnen met schrijven over het moeder zijn van twee pubers en ouder worden. Daar heb ik enorm veel lol in. Ik vind het leuk om met een beetje afstand en niet al te serieus naar mezelf en mijn leven te kijken. Dan worden irritante of moeilijke situaties vanzelf grappig. Alle gedachtenspinsels en grappige voorvallen schrijf ik in een boekje zodat ik ze niet vergeet. Het opschrijven, teruglezen en dingen met elkaar combineren maakt dat ik er niet zo zwaar aan til en er vooral om moet gniffelen.

Kortom, het bloggen is een hobby die me past en ik ga er in 2018 vrolijk mee verder.

Een goede jaarwisseling allemaal en jullie lezen van me!

 

Leuk vinden is delen:
error0