Ken je dat? Gedreven door de sentimentele gevoelens van de decembermaand, heb je de balans opgemaakt en besloten: volgend jaar ga ik het anders doen! En als het nieuwe jaar nog geen week oud is, zijn de meeste plannen alweer gesneuveld en begin je het jaar als loser. Dat ga ik dus niet meer doen. Dit jaar ga ik voor maximaal slagingspercentage met minimale inspanning. Mijn goede voornemens voor dit jaar zijn:

  1. Ik ga net zoveel wijn drinken en lekker eten als altijd, maar ik ga er flink van genieten zonder schuldgevoel.
  2. Ik hoog mijn streefgewicht met twee kilo op.
  3. Ik ga minder dingen kopen. Minder spullen = minder chaos = minder opruimen.
  4. Dingen die ik oppak en die stuk zijn of niet nuttig, leg ik niet terug maar gooi ik meteen weg: Minder spullen = minder chaos = minder opruimen.
  5. Dat geldt ook voor mijn sokken en ondergoed met gaten. Die ga ik weggooien in plaats van terugleggen of gewoon dragen. (ja, ik biecht op: het gebeurt)
  6. Ik ga mezelf iedere dag een compliment geven no matter what. Dus: ‘Dat heb je goed gedaan Jeanette!’ Of met hetzelfde enthousiasme: ‘Supergoed dat je dat niet hebt gedaan!‘
  7. Ik ga me in 2018 absoluut niet inschrijven voor de sportschool. Ik kijk wel beter uit. Ik heb me net uitgeschreven nadat ik de plaatselijke sportschool 6 maanden gesponsord heb zonder er een voet over de drempel te hebben gezet.
  8. Ik ga dit jaar absoluut geen marathon lopen en daar verder ook niet meer over nadenken.
  9. En last-but-not-least: ik ga dit jaar 0 keer mijn maaltijd fotograferen om op Facebook te zetten.

Zo, ik ben dit jaar goed begonnen, er is er nog niet één gesneuveld.

 

Foto: Pixabay

Leuk vinden is delen:
error0