Het fijne aan ouder worden, is dat je ook wijzer wordt. Er zijn een aantal levenslessen die ik dolgraag eerder had willen leren zodat ik er langer van had kunnen profiteren. Hier komen ze, doe er je voordeel mee!

  1. Schaam je niet. Het maakt namelijk niet uit als je af en toe eens gek doet, voor aap loopt of iets raars zegt. Mensen zijn namelijk helemaal niet met jou bezig. De meeste zijn vooral met zichzelf bezig.
  2. Twijfel niet aan je eigen kunnen. Ook mensen waar jij tegenop kijkt denken weleens: ‘Help, kan ik dit wel? En wanneer val ik door de mand en ziet iedereen dat ik gewoon maar wat doe?’
  3. Mensen vinden je echt niet minder leuk als je voor jezelf kiest. Sterker nog, ze hebben juist veel meer respect voor je.
  4. Investeer in een leuk mens zijn, dat is een stuk langer houdbaar dan je looks.
  5. Ervaringen zijn belangrijker dan spullen. Het lekkere gevoel als je wat nieuws hebt gekocht duurt maar even. Er komt vanzelf weer een moment dat je een klotedag hebt op je nieuwe bank, achter je nieuwe laptop in je nieuwe broek. Ervaringen zijn onbetaalbaar. Natuurlijk komt er ook na een geweldige ervaring vanzelf weer een klotedag, maar de kans dat je er na een paar jaar nog met een glimlach op terug kijkt, is een stuk groter.
  6. Piekeren heeft nog nooit iets opgelost. Is een totaal nutteloze bezigheid. Handel of laat los.
  7. En last but not least: kijk nooit in de spiegel in een pashokje. Pashokjes zijn duivelse plekken, gemaakt om jou te laten denken dat je een drillende, vlezige massa met putten bent.

Met deze kennis is het leven echt eenvoudiger. Wat had het fijn geweest als ik dit 30 jaar eerder al had geweten.

Foto: Pixabay

Leuk vinden is delen:
error0