Ik lees graag over gênante momenten van anderen op Lindanieuws maar denk ook vaak, dat valt toch best mee? Ik kan in mijn eentje wel zo’n rubriek vullen, dus bij deze. Geen mooier vermaak dan leedvermaak dus geniet maar van de volgende pijnlijke situaties:

  1. Vorige week nog: ik moet op komen draven bij een bijeenkomst met twee mensen die een audit doen op mijn werk. Uiteraard willen we een goede indruk maken. Voor we officieel beginnen, babbel ik wat met een collega over mijn koude voeten doordat ik met de fiets ben. Ik zeg dat ik beter mijn wandelschoenen aan had kan doen maar dat dat zoooo oncharmant staat. Waarop de dame van de audit fijntjes zegt: ‘Ik heb wel mijn wandel schoenen aan.’ Auw!
  2. Op weg naar de trein voel ik een gekke bobbel in mijn knieholte. ‘Huh? Wat is dat?’ Op het station wurm ik met veel kunst en vliegwerk dat ding naar beneden via mijn broekspijp en trek het eruit. Sta ik met een string in mijn hand midden in de volle stationshal. Kwestie van, cool kijken, in je zak steken en doorlopen alsof het de normaalste zaak van de wereld is.
  3. In een poging stoer en grappig te zijn zeg ik tegen mijn motorrijdende stagebegeleider ‘Ik hoorde zoiets idioots, Heavens angels, whoehaha, een groep sukkels die met bijbel in hun tanklaars de boel willen bekeren.´ Waarop hij minzaam zegt: ‘Daar zit ik ook bij…..’
  4. Een vriendin en ik zijn op vakantie en lopen achter een stel met een niet-Nederlands uiterlijk dat een baby op de rug heeft. Wij op lieve kinderstem ‘Ah koedie koedie. Wat ben jij een lelijke baby. Wat heb je een gek hoofdje.’ Aangemoedigd door het gelach van het jongetje weten we van geen ophouden, we gaan maar door. Wanneer we het stel passeren, zeggen ze afgemeten ‘Goedemiddag!’
  5. Ik zit achter de computer na een hele dag sollicitatie gesprekken bij uitzendbureaus wanneer ik ineens kattenpoep ruik. We hebben net een nieuwe kitten, dus snuffelend over de grond probeer ik te lokaliseren waar het vandaan komt. Ik zie niets en ga weer verder. Maar ook op andere plekken in het huis blijf ik het ruiken. Ik snuffel me suf tot ik me ineens realiseer dat die geur van mijn rechtervoet komt. De kat heeft in mijn schoen gepoept en ik heb er de hele dag mee rondgelopen.
  6. In een Airbenb in Australië hebben we een huis gehuurd van een ouder echtpaar. Het ziet er fantastisch uit, overal mooie spullen, de koelkast helemaal vol en een mini zwembad in de tuin. Na de rondleiding gooien we onze zooi neer. Volle tassen op het aanrecht, handdoeken op de bank, de kinderen gooien hun kleding uit op weg naar het zwembad. Manlief neemt de keuken in beslag en ik ga douchen met de deur op een flinke kier. Dan wordt het ongemakkelijk. Die mensen blijven maar zitten in onze woonkamer. We fluisteren, kuchen, maar ze geven geen sjoege. Tot zij naar ons toekomen: we hebben alleen de twee slaapkamers gehuurd….
  7. Op de reünie van mijn basisschool kwam een oud-klasgenoot binnen. Ze had zo’n klokkend truitje aan en ik zeg: ‘Zo dat is leuk, nummer 3?’’Nee ik ben niet zwanger….’
  8. Vroeger was ik zoooooo verliefd. Maar iedere keer als ik hem zag ging het helemaal mis. De ene keer viel ik van de trap terwijl ik de deur open deed, de andere keer zei ik van de zenuwen hele domme dingen. Maar het absolute dieptepunt was dat ik moest overgeven op een iets te wild feestje. Ik ren naar beneden maar de wc was bezet. Ik draal wat maar op een moment hou ik het niet meer. Ik gooi de deur open, duw de plassende jongen opzij en doe mijn ding. Als ik opkijk, kijk ik recht in de ogen van het onderwerp van mijn liefde. Toen wist ik dat mijn kansen definitief verkeken waren…

Gun mij ook een lolletje en deel jouw gênante moment hieronder. Als je durft natuurlijk…

Leuk vinden is delen:
error0