Waarom ik een pleurishekel heb aan het woord meis

Ik kan door een negatieve associatie een hekel hebben aan een bepaald woord. Gewoon omdat de verkeerde persoon het ooit als eerste heeft zegt. Of omdat het door types wordt gebruikt waar ik niet zo gek op ben. Dan is een woord besmet en dan komt het ook niet meer goed.

Zo krijg ik echt enorme uitslag van het woord meis. Vrijwel altijd bezorgd en een beetje troostend uitgesproken. Mij troost je er niet mee, je fokt me er juist mee op. De eerste die het woord gebruikte was een collega van lang geleden. Van hem kreeg ik sowieso al heel erge jeuk. Hij had de neiging op zijn hurken naast me te gaan zitten, zijn koude, klamme handje op mijn knie te leggen en dan met een serieuze blik naar me op te kijken om te zeggen ‘hoe is het dan, meis?’ Gruwel! Het scheelde niet veel of ik braakte hem vol in dat slappe gezichtje van hem. Toen is mijn meis-allergie begonnen. Sindsdien associeer ik het woord steevast met koud, klam zweet, iets te amicaal en een tikkeltje kleinerend.

Dus als je me echt de koude rillingen wil bezorgen, noem me dan meis. Wil je me troosten, kom dan met wat beters uit de hoek. Heb jij ook van die woorden waar je acuut vlekken van krijgt, ik hoor ze graag. Heb ik meteen weer stof voor een nieuw stukje.

 

Weten waar jullie jeuk van krijgen? Je lees het in Jeukwoorden waar ook mijn vrienden een pleurishekel aan hebben

13 comments

  1. Wij hebben hier even overleg gehad😀😀😀 en komen tot de conclusie dat woorden zoals wijfie, vrouwtje en moppen ook zeker thuis horen in het rijtje vreselijke woorden
    Gr Brouwertjes

    Liked by 1 persoon

  2. Ja bij dat “meis” trauma kan ik me alles voorstellen….alsof je naam er niet toe doet, ook niet zo bedoeld natuurlijk……maar wat te denken van om de seconde “weet je” als stopwoord en zeker niet als vraag bedoeld….weet je….

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s