Vrouwendag, voorlopig nog hard nodig!

Vorig jaar geschreven, helaas nog even actueel!

Jasnetteke

Ik voel me gelijkwaardig en op een aantal fronten zelfs beter dan mannen, maar dat beeld wordt helaas nog niet gedeeld door iedereen. Vandaag is het vrouwendag, een mooi moment om stil te staan bij de positie van mijn soort. Hier in Nederland hebben we volgens de wet dezelfde rechten, maar we hebben nog steeds niet dezelfde kansen als mannen. We verdienen nog steeds gemiddeld minder voor hetzelfde werk en mannen bekleden de belangrijkste posities in het bedrijfsleven en in de politiek. Ik heb niet de illusie dat de foto van het nieuwe parlement met de koning dit jaar een ander beeld laat zien: dat wordt weer veel stropdassen en een paar jurken. En de jurken worden op hun uiterlijk beoordeeld, de stropdassen niet.

Eind vorig jaar had ik even de hoop dat voor het eerst een vrouw de president van één van de machtigste landen ter wereld zou worden…

View original post 525 woorden meer

3 comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s