Ik had laatst een onwerkelijke shopervaring. Een bekende digitale winkel heeft een paar fysieke winkels geopend. Ik moest mijn nieuwe tablet omruilen omdat er iets was  met de batterij. Aangezien ik geen seconde meer kan leven zonder mijn nieuwe elektronische kameraad, is ruilen in de winkel een prima alternatief voor terugsturen met de post.  Ik denk, hup, hup, snel dat ding omruilen en weer weg, maar dat gaat heel anders…

Drie man personeel verwelkomt me bij de ingang. Eén van hen vraagt vriendelijk wat ik kom doen. Ruilen dus. Ze loopt naar de nummertjesautomaat drie meter verderop, drukt op het knopje ruilen en pakt het bonnetje. Ik sta er een beetje lullig naast. Ze loopt een stukje mee naar de servicebalie en wijst me de weg.  Alsof ik die had kunnen missen, dat helverlichte ding midden in de winkel waar met koeienletters: SERVICE op staat.

De winkel is prachtig, heel ruim opgezet, mooie spullen maar niet druk. Sterker nog, ik denk dat er ongeveer 5 klanten zijn en ik zie wel twintig man personeel. Even lekker ongezien rondneuzen is er vast niet bij. Een schril contrast met online shoppen. Alhoewel dat ook een illusie is. Zie mijn blog: Online ben ik heel populair, maar niet helemaal zoals ik het heb bedoeld

Maar goed, ik ben hier met een doel en sta met mijn nummertje voor de balie, alleen ik, niemand anders. De servicejongen is net klaar met de klant voor mij en is nog even bezig. Geen idee waarmee. Na wat voor mijn gevoel wel 5 minuten duurt drukt hij op het knopje en zegt: ‘Nummertje 64′. Ik schiet in de lach en zeg quasilollig ‘Dat zal ik dan wel zijn, aangezien ik de enige ben!’ Hij vindt het duidelijk niet grappig. Hij helpt me verder keurig hoor, maar er kan geen lachje vanaf. Sterker nog, hij doet een beetje uit de hoogte. In mijn telefoon zie ik dat het Wi-Fi netwerk voor personeel: Coolblue kanjers heet. Aha, hij is een kanjer. Leuk om het zelfvertrouwen van de medewerkers een positieve boost te geven, maar sommige ego’s moet je nu eenmaal niet te ver oppompen. Als je dan toch voor de klantbeleving gaat, doe er dan een gratis glimlach bij.

Keurig met een nieuwe tablet loop ik naar buiten. Prima service maar voor mij een beetje teveel van het goede. Ik ga weer voor digitaal.

Leuk vinden is delen:
error0