Ze zijn niet altijd blij met me, die pubers van mij. Soms zouden ze me best in willen ruilen. Als zij een vacaturetekst zouden maken voor de perfecte moeder, zou het er ongeveer zo uitzien:

Gezocht, nieuwe moeder

Ben je dienstbaar en onzichtbaar, niet lastig en in het bezit van een dikke huid? Dan zoeken wij jou!

Wie ben jij?

Je bent een echte duizendpoot en weet van aanpakken. Jouw inkoopbeleid is uitmuntend en je hebt een vooruitziende blik. Je voelt feilloos aan waar jouw opdrachtgever trek in heeft en wanneer de lievelingsoutfit weer netjes schoon en gestreken in de kast moet hangen. Het is voor jou geen voorwaarde dat de opdrachtgever deze in de wasmand gooit, jij begrijpt als geen ander dat hij of zij wel belangrijkere zaken aan het hoofd heeft en je niet moet zeuren als je het vieze exemplaar ergens onder het bed vandaan moet vissen. Sterker nog, je ziet het als jouw verantwoordelijkheid.

Flexibiliteit is een absolute voorwaarde, evenals het bezit van een rijbewijs en een auto die absoluut niet in de categorie ‘skeer’ is. (Als je niet weet wat dat betekent, zie puberiaans voor beginners)

Je hebt geen 9 tot 5 mentaliteit. Bent altijd bereid jouw opdrachtgevers overal naartoe te rijden, zelfs als dat je eigen planning doorkruist.  Ook nachtelijke overhoorsessies behoren tot het takenpakket.

Je begrijpt het WhatsApp principe: 2 blauwe vinkjes is meteen reageren. Je geeft nooit en te nimmer aanleiding tot schaamtegevoelens. Je hebt precies de juiste moederlijke uitstraling, niet te jeugdig maar zeker niet te ouwelijk.

Rechtstreeks oogcontact is voor jou geen voorwaarde voor een gesprek. Je voelt feilloos aan wanneer je moet luisteren, ook al zijn de ogen op een mobiel apparaat gericht en wanneer je even je mond moet houden omdat er gefacetimed  of gesnapt wordt.

Het is voor jou geen probleem om briefjes schrijven als je opdrachtgevers niet mee willen doen met gym. Ook ziekmelden wanneer er onvoldoende is geleerd voor een proefwerk, behoort tot het takenpakket.

Wat bieden wij: kost (door jou zelf te bereiden), inwoning en geweldig gezelschap.

—————————————————————————

Maar goed dat ze geen budget hebben om me te vervangen want iedereen van 20+ snapt dat bovenstaande het perfecte recept is om onuitstaanbare volwassenen te kweken.

Dus sorry lieve puber-kinderen, jullie zijn gezegend met een exemplaar zoals ik. Bedank me maar over een jaartje of tien.

Foto: Pixabay

Vind je dit leuk om te lezen? Dan vind je mijn andere blogs over mijn leven als moeder van pubers vast ook de moeite waard. Je vind ze hier.

Leuk vinden is delen:
error0