Wat geef je iemand die alles al heeft maar die je wel iets bijzonders wil geven omdat ze dat verdient? Dat vraag ik me ieder jaar weer af als de verjaardag van mijn moeder nadert. Ook dit jaar. Precies op dat moment kwam de vraag van Foto op glas of ik hun product wilde beoordelen. Dat is nog eens uitstekende timing. Een mooi persoonlijk cadeautje voor haar en een aanleiding om haar eens in het zonnetje te zetten in een stukje dat ik plaats op haar lievelingsplekje op het wereldwijde web: Facebook! Best goed verzonnen, al zeg ik het zelf.

Waarom verdient mijn moeder een plekje in de spotlight?

Ach ja, waar zal ik beginnen? Wie mijn stukjes een beetje volgt weet dat ik weleens kan pruttelen over die pubers van me. Maar eigenlijk hebben mijn partner en ik het best goed voor elkaar! Naast ouders, zijn we partners, werknemers en mensen met hobby’s en een sociaal leven. En dat is heel goed te combineren, mede dankzij haar. Vanaf het moment dat de kinderen geboren waren, zijn zij en mijn vader super-betrokken. Vaste oppasdagen, dagjes op pad en een plek waar ze altijd welkom zijn. Een stabiele en warme plek in hun leven. Als er één van hen ziek was en ik onmogelijk weg kon van mijn werk, haalden zij ze met alle liefde van school en werden ze verzorgd, vertroeteld en verwend, zoals ik dat nooit zou kunnen, zonder ze voorgoed te verpesten. Ik kan niet uitleggen hoe ongelooflijk waardevol het is als je weet dat je kinderen bij iemand zijn, die net zoveel van hen houdt als jezelf.

Betrokken maar meer op afstand

Nu de kinderen groter zijn, is het allang geen moetje meer maar meer een magje. Net als wij, komen ook zij meer op afstand te staan omdat de kinderen op eigen benen willen staan. En dat hoort ook zo. Maar ook op afstand ben je belangrijk, juist door die veilige basis kunnen ze best eens op hun bek gaan. Wij rapen ze wel weer op.

Dus dank je lieve mam, dat de kinderen altijd bij jullie terecht kunnen. Ik hoop dat je met heel veel liefde naar deze foto kijkt.

En nu even praktisch, de foto op glas, hoe werkt het?

Het is echt kinderspel. Je gaat naar de site www.fotoopglas.nl en wordt eenvoudig door een keuzemenu geleidt: welke grootte kies je? Hoe dik moet het glas zijn? Is het voor binnen of buiten? Welk ophangsysteem? Foto uploaden. Je kunt nog wat bewerken of een filter toepassen en hoppa, iedereen met meer dan 2 hersencellen kan dit! En het resultaat mag er zijn: het plexiglas maakt de foto intens en het geheel heeft een strakke, moderne uitstraling. Kortom: in 2 minuten een persoonlijk cadeau en een blij moedertje, ik zeg missie geslaagd.

Dit stukje werd mogelijk gemaakt door FotoOpGlas.nl, een dochterbedrijf van Fotocadeau.nl

Ons mooie leventje werd mede mogelijk gemaakt door alle (o) opa’s en (o) ma’s: Marjan, Piet, Carla en Ruud.

Leuk vinden is delen:
error0