Je moet wel een dikke huid kunnen opzetten als moeder van een puberdochter als je die puberteit een beetje onbeschadigd door wil komen. Eerder in mijn blog briljante maar pijnlijk kritische opmerkingen van mijn puberdochter, hebben jullie kunnen meegenieten van de kritiek van mijn dochter. Gelukkig wordt ook mijn tederbeminde niet gespaard en delen we de pijn. Hier de oogst pijnlijke kritische opmerkingen van mijn puberdochter van de laatste tijd.

  1. ‘Oh neee!! Je bent thuis! Wanneer ga je weg? Je zou toch naar een verjaardag gaan?’ Ehm, sorry dat ik besta en er een eigen planning op na hou. Okay, ik snap dat ik niet hoef te rekenen op een ‘Echt gezellig dat je er bent mam!’ maar dit is wel het andere uiterste.
  2. ‘Echte mannen hebben spierballen pap. Als jij spierballen zou hebben, zou ik supertrots zeggen: kijk, dat is mijn vader.’
  3. Voor we naar aan verjaardag gaan: ‘Waarom doet mama er eigenlijk zo lang over, die trekt toch altijd zomaar wat aan?’ En bedankt. Over deze supernonchalante look is wel degelijk nagedacht.
  4. ‘Mam, je wenkies zijn niet on fleek!’ Weer die wenkbrauwen, en ik maar denken dat ik grotere issues had om me zorgen over te maken…
  5. ‘Hoezo heb jij maat S??’
  6. ‘Hoezo kijk jij naar: the end of the fucking world? Dat is echt niet voor jouw leeftijd bedoeld mam.’
  7. ‘Ons huis is wel heel erg marktplaats, ik ben meer een Gucci-meisje.’
  8. ‘Mijn moeder heeft wel 10 potten anti-rimpel crème maar het helpt niet echt hè?’

Zucht, hoe lang duurt die puberteit nog??

 

Vind je dit leuk om te lezen? Dan vind je mijn andere blogs over mijn leven als moeder van pubers vast ook de moeite waard. Je vind ze hier.

 

Leuk vinden is delen:
error0