Jemig wat is dat gasfornuis vies! Schoonmaken is niet direct een hobby van mij en helaas ook niet van mijn andere huisgenoten. Kortom, als ik het niet doe, doet niemand het dus okay, ik offer mezelf op. Eerst even Googlen op tips van oma, Spotify lijstje met ultieme poetsmuziek, plastic handschoenen aan en gaan met die banaan!

Knoppen eraf, ik ga voor de 10 deze keer. Rob Geus zou spontaan een hartaanval krijgen van wat ik onder die dingen vind. Man o man o man. Ik krijg er zowaar lol in en voel mezelf een beetje de moeder Theresa van het gezin. Wat goed dat ik dit doe, ze mogen dankbaar zijn, dat soort gedachtenwerk.

Dan komt kind 1 de keuken in: ‘Nee hè, wat sta jij nou te doen, ik wil net een ei bakken!’
‘Ja dat gaat dus even niet, pak een boterham.’
‘Nee die vind ik vies. Jemig mam! Moet dit nu!’

Zucht, hartverwarmend die dankbaarheid. Met een pennywafel in zijn puberknuisjes vertrekt hij mopperend naar boven.

Mooi zo, ik heb ruimte nodig om deze klus tot een goed einde te brengen. Ik laat me niet uit het veld slaan en ga blijmoedig verder.

Dan komt kind 2 de keuken in.
‘Oh nee!!!! Nu kan ik er niet bij en ik heb de hele dag nog niets gegeten!’
‘Pak een boterham ofzo. Daar heb je toch geen gas voor nodig?’
‘Nee, daar heb ik geen trek in en we hebben niets lekkers in huis!’

Ik hou wijselijk mijn mond en poets stug verder. Ondertussen denk ik: ‘Jemig, verwend nest, de kindertjes in Afrika zouden een moord doen voor wat er hier allemaal in de koelkast staat. Los het maar op, je zal echt niet verhongeren, je overleeft het wel.’

‘Nou, dan ga ik wel naar de supermarkt, mag ik geld?´
Mijn hemel, wat een gezeur.
´Okay haal maar wat. Als je het even voorschiet, betaal ik het je terug´. Niet echt pedagogisch verantwoord maar dan kan ik tenminste ongestoord mijn klus afmaken.

Nog geen twee minuten later: ´Mam, ik ben mijn portemonnee kwijt! Kan je even helpen zoeken?’
‘Wat denk je zelf? Zie je niet dat ik bezig ben??’

Anderhalf uur later blinkt en straalt het gasfornuis als nooit tevoren. Hmmm, jammer dat de rest nu een beetje vies afsteekt. Maar ja, na dit soort hartverwarmende dankbaarheid sta ik niet echt te popelen om nog zo´n klus aan te pakken.

 

Vind je dit leuk om te lezen? Dan vind je mijn andere blogs over mijn leven als moeder van pubers vast ook de moeite waard. Je vind ze hier.

 

Foto: Pixabay

Leuk vinden is delen:
error0