Oh god het wordt mooi weer, lekker hoor, maar ik heb meteen ook een probleem: wat moet ik in godsnaam aan? Zomerkleding staat me gewoon niet al te best. Ik ben er niet goed in en het staat niet bij mijn zomerkleur.  Ik word namelijk knalrood waardoor ik de hele zomer door iedereen bezorgd wordt aangesproken: ‘Och meis (gruwel), ben je verbrand?’ Nee, ik ben niet verbrand! Ik word gewoon rood van de warmte! En mijn voeten worden paars, ook super charmant.

Al mijn jeugdfrustraties komen naar boven. Als kleine rossige bleekscheet wilde ik dolgraag  bruin worden. Dus ging ik grillen tot ik paars zag en nachten niet kon slapen van de pijn. Inmiddels weet ik dat ik na knalrood niet bruin wordt, maar ga vervellen. Prachtig, maar niet heus. Dus okay, ik weet wat ik beter in de schaduw blijven.

Maar goed, dat terzijde, ook in de schaduw wil ik er een beetje leuk bij zitten dus wat moet ik aan? Korte broek? Zeker niet naar mijn werk maar thuis misschien. Maar wat voor één dan? Afgeknipte spijkerbroek? Past niet echt meer bij mijn leeftijd. En zo’n stoffen/bandplooiachtige variant vind ik meer iets voor padvinders of bejaarden. Een jurkje, of rokje dan? Leuk! Maar welke lengte?  Te kort vind ik ordinair staan en een beetje sneu op mijn leeftijd. Te lang is geen porem als je zo klein bent als ik. Tot op de knie kan wel. Mits niet te truttig.

Dan het volgende probleem: wat voor schoenen draag je daar dan bij? Gympen staat niet bij mijn blote benen, teenslippers ook niet en kunnen zeker niet naar mijn werk. Cowboylaarzen vind ik heel leuk maar daar krijg ik zweetvoeten in, veel te warm. Pumps kan misschien naar mijn werk maar daar zie ik me ook niet de hele dag op lopen verder.

Pfff, vermoeiend hoor, mij zijn! Stiekem kijk ik alweer uit naar de wintermode.

 

Gerelateerd: How do I dress to impress?

 

Leuk vinden is delen:
error0