Nog maar net bekomen van de eerste halve finale, mogen we vanavond weer aan de bak: de tweede halve finale met onze Yankee doodle van de lage landen: Waylon. Nu het effect van de wijn weer helemaal is uitgewerkt weet ik het weer: het is een klotenummer! Zo ik zit er helemaal klaar voor.

 1. Zin in!
 2. Oh ja shit, Jan Smit… Okay, ik laat dat mijn humeur niet verpesten.
 3. En ja hoor, natuurlijk maken we volgens de bookmakers weer een goede kans. Dat zeiden ze ook bij Sieneke….
 4. Ik denk dat het beter is voor de stemming als ik nu vast een wijntje inschenk. Een beetje een volle.
 5. Hey dat is die gast uit Noorwegen die al eens won met die viool! Vond ik toen ook al niet veel. Jemig wat een kleuter met al die tekeningetjes. Och kijk, pakt ie zijn viooltje weer.
 6. Roemenië. Waarom zou je in hemelsnaam een masker op je achterhoofd doen? En kijk, daar is de blonde versie van Morticia in een paarse jurk, waarom? Oh, natuurlijk, de jurk gaat open…. de windmachine maakt het plaatje compleet.
 7. Servië: Het leven is blijkbaar heel dramatisch aan die kant van Europa.
 8. Veel galm, veel jurk, een man met een baard en een cape en een wilde trommelman. Ik denk niet dat er veel situaties zijn buiten het songfestival waar je zo’n gezelschap tegen het lijf zal lopen.
 9. San Marino: schaarsgeklede meisjes. Waar kijk ik naar! Zucht, robots en een beetje rap er tussendoor maakt het eerder sneu dan hip.
 10. Baard, lang haar, wapperende jas: Demis Rousos is niet dood, hij leeft! Oh en hij is niet alleen. Haha, heb je zo’n overdosis haar en testesteron op het podium, zing je zo’n suf zijig liedje.
 11. Nou als dit het niveau is, maakt Waylon inderdaad een kans.
 12. Meer wijn.
 13. Zit je lekker in je lila jurk in een soort vulkaan? Ah, ze zit in een rolstoel. Hoef je toch geen berg omheen te papier macheën? Die paar balletdansers kunnen helaas niet verhullen dat ze niet kan zingen!
 14. De greenroom, met de traditioneel diepgaande interviews van vrouw in jurk. Zou Waylon met dat arrogante gedoe zometeen ook lekker gaan wapperen met een Nederlands vlaggetje? Dan ga ik stuk.
 15. Moldavië. Ach kijk nou, een toneelstukje met deurtjes. Deurtje open en deurtje dicht. Past wel bij een land met een naam alsof het uit de Donald Duck komt.
 16. Oh god, nu is Nederland. Kun je wel heel stoer kijken maar je hebt gewoon serieus die pasjes staan oefenen. Nou ja, het is in ieder geval niet vals….
 17. Australië, tsja. Supertof land maar ik kan het onmogelijk Europees noemen.
 18. Als ze winnen wil ik er wel graag heen.
 19. Wat moet ik doen om de baan van Jan Smit te krijgen?
 20. Laat maar, kansloos.
 21. Jammer, wilde er best naar toe.
 22. Georgië: WTF?? Hele enge mannen in pakken die heel serieus opera zingen. Superintelligente keus. Is al zo vaak succesvol geweest…
 23. Polen: Leren jasjes, leren hoedjes en vuurfonteinen. Gaan helemaal voor de rockband look en stadion act. Werkt helaas alleen als je het geluid uitzet.
 24. Effecten, veel licht, een dramatisch dansende danseres in een vleeskleurig pak. Toe maar, vuur erbij, Malta pakt uit! Al dat spektakel kan niet verhullen dat het een supersaai nummer is en niet loepzuiver gezongen (understatement!)
 25. Zo, dat is een hoop decolleté.
 26. Hongarije: Metal, haha, lachen. Zou het je imago als metalband nou goed doen bij de fans als je meedoet aan het songfestival? Ik betwijfel het…
 27. Haha, Jan Smit vindt het niets… beter!
 28. Letland: goh, wat dacht je ik naai een sleep aan mijn rode sexy pakje? Als ze niet zo vreselijk vals zou zingen, zou je in slaap vallen.
 29. Lijkt me echt fijn om Zweeds te zijn. Hoef je je nimmer echt te schamen voor de inzending. Ik ben nog steeds niet over Sieneke en de Toppers heen!
 30. Montenegro, hoe verrassend, man met dramatische wenkbrauwen en veel schrijdende jurken eromheen. Boring!
 31. Ik schat de kansen van Waylon met de minuut hoger in!
 32. Slovenië. Ik moet toch eens iets aan mijn topografische kennis doen.
 33. Geen idee wat ze zingt, klinkt als chlamydia. Maar dat lijkt me sterk!
 34. Zou wel dat boze hoofd verklaren…
 35. Oekraïne. Komt uit de grond naar boven als een soort vampier.
 36. Is dat nou Engels?
 37. Ik geloof het wel.
 38. Haha, nep piano spelen ziet er toch een beetje lullig uit.
 39. Die vuurmachine wordt goed gebruikt vanavond. Die investering hebben ze er wel uit.
 40. Oh, dat was de laatste.
 41. Zouden er echt mensen zijn die nu gaan stemmen?
 42. Waarom zou je dat doen?
 43. Je wint er toch niets mee???
 44. Oh de verplichte filmpjes, lekker kazig!
 45. Zou toch leuk zijn als Waylon door is.
 46. Ook al kan ik dan niet zeggen dat ik gelijk had.
 47. We zullen zien.

Mijn gedachten tijdens de eerste halve finale: 37 dingen die ik denk als ik naar de eerste halve finale van het Songfestival kijk

Leuk vinden is delen:
error0