Eerder hebben jullie kunnen lezen hoe ik volledig over mijn huig ga bij het woord meis en heb ik van jullie reacties en suggesties nog een hele lijst kotswoorden gemaakt. Maar het houdt niet op. Ook op die blog kwamen veel reacties. Lees van welke woorden ook jullie nog meer enorme jeuk krijgen en een paar van mijn persoonlijke favorieten. Staat jouw jeukwoord er niet tussen? Dan vrees ik dat ik me zelf schuldig maak aan het gebruik ervan.

  • Als volwassene over je mamsje praten in plaats van over je moeder. Als je geen verstandelijke beperking hebt, wekt dat wel een beetje de indruk dat je het moeilijk vind om de navelstreng door te knippen. Kom op, pak die schaar en knippen maar!
  • Mannen die antwoorden wanneer je iets vraagt: ‘Dat moet ik even overleggen met de baas.’ Als ze hun vrouw bedoelen. Echt serieus!
  • Vrouwen die elkaar giebelend en kirrend Girrrrrl noemen of het andere Engelse leenwoord Wifey gebruiken. Dat zijn dezelfde types die lekker met de meisjes vino doen. Wekken de indruk dat ze denken dat ze in een soort live Sex in the city figureren, braak!
  • De term: bonuskind. Roept bij mij de associatie op dat je ervoor kunt sparen met zegels bij de grootgrutter uit Zaandam.
  • Papadag. Opvallend vaak gebezigd door ambtenaar-achtig manvolk. Het is wat mij betreft sinds Wouter Bos, niet meer goed gekomen met dat woord.
  • Dat zei mijn vent ook vannacht.’ als quasi grappig antwoord op onschuldige opmerkingen of vragen als: past dat denk je? Of heb je een doosje voor mij? Pleur op, ik wil helemaal niet weten wat jij in de slaapkamer uitspookt!
  • Mijn hubbie of iedere andere iets te kleffe liefkozing om aan je partner te refereren. Ik word sowieso een beetje onpasselijk als mensen elkaar aanspreken in mijn nabijheid met koosnaampjes. Iets te intiem om getuige van te zijn wat mij betreft: ‘ Get a room!’

Dit was de oogst voorlopig. Heb je meer woorden waar je onpasselijk van wordt, ik hoor ze graag. Dan komt er vast een deel 3.

Leuk vinden is delen:
error0