Pubers doen dingen waarvan ik denk, waarom in godsnaam? Onbegrijpelijke, tegenstrijdige dingen die nergens op slaan! Ik gaf al eerder 11 keiharde bewijzen dat die gasten knettergek zijn. Hier komen er nog 12:

 1. Reageren alsof ik een misdadiger ben als ik je mijn mooie nieuwe jasje niet wil uitlenen.
 2. Superveel rekening houden met je vriendinnen en met het grootste gemak mijn laatste watjes of lenzenvloeistof pakken zonder dat even te melden.
 3. Je niets aantrekken van ons volwassenen en je wel super bewust zijn van leeftijdsgenoten . Net of jullie pubers de mogelijkheid hebben een filter aan te zetten, waarmee alles wat 20+ is onzichtbaar wordt.
 4. Tijdens een uitje je ogen niet van je telefoon af halen en daarna tegen je vrienden zeggen hoe fantastisch mooi het was.
 5. Het ene moment zeggen dat ik de meest verschrikkelijke moeder ooit ben en drie seconden later poeslief vragen of ik iets lekkers mee wil nemen als ik naar de winkel ga omdat ik de groooootste schat aller tijden ben.
 6. Superhandig zijn met je telefoon maar niet goed weten hoe je een telefoongesprek moet voeren met een instantie.
 7. Selfies maken als een volleerd topmodel maar toch superonzeker zijn.
 8. Urenlang naar filmpjes kijken van gamende andere pubers.
 9. Voor dood op de bank liggen na een paar uurtjes werk en op magische wijze een wederopstanding doormaken als er een vriendin belt.
 10. Elkaar moeiteloos herkennen terwijl de meeste pubers er voor mijn gevoel allemaal hetzelfde uitzien. Meiden: strakke broek, witte gympen en lang haar. Jongens spijkerbroek, hoody en gympen. Net als Chinezen, die haal ik ook door elkaar.
 11. Denken dat ik oppermachtig ben: Dat ik kan regelen dat de postbezorger eerder komt, dat het morgen mooi weer is omdat je plannen hebt om naar het strand te gaan en dat ik stante pede weet waar je sleutels liggen als je ze niet kunt vinden.
 12. Uren nodig hebben om je jas en tas op te ruimen nadat ik het al 10 keer heb gevraagd, maar meteen actie van mij verwachten als je me een appje stuurt.

En zo zijn er vast nog veel meer dingen. De lijst is eindeloos. Het je aanvullingen? Laat het me weten. Dan werk ik aan een deel 3…

Vind je dit leuk om te lezen? Dan vind je mijn andere blogs over mijn leven als moeder van pubers vast ook de moeite waard. Je vind ze hier.
Nooit meer een blog missen? Volg jasnetteke op Facebook of Twitter of schrijf je in op de knop op de homepage

Leuk vinden is delen:
error0