Als je de hele dag met elkaar doorbrengt op een kantoor, heb je veel gesprekstof nodig om de gaten tussen alle saaie serieuzigheden op te vullen. Daarom gaan de gesprekken werkelijk alle kanten op. Gelul over niets. Laatst hadden we een gesprek over ondergoed. Dat ging ongeveer zo:

´Nou, ik ga echt geen godsvermogen uitgeven aan iets wat je toch niet ziet.´

´Ja maar wat als je een ongeluk krijgt en in het ziekenhuis komt?’

‘Nou, dan hoop ik wel dat ze wat anders aan hun hoofd hebben en me gewoon reanimeren of andere levensreddende activiteiten plegen en niet teveel aandacht hebben voor mijn onderbroek. Dat ze gewoon mijn leven redden, of ik nou een uitgelubberde sloggy aan heb of niet.`

`Nou, het is er bij mij vroeger ingeramd: altijd keurig en schoon ondergoed aan, want je weet maar nooit. Daarom koop ik ieder jaar online een hele stapel nieuwe onderbroeken en gooi alle oude weg.’

´Ik niet hoor, ik draag het gewoon, verwassen of niet. Het is niet zo dat ik er helemaal niet over nadenk hoor, zo erg is het ook weer niet. Als ik naar de huisarts ga of naar de fysio, zoek ik mijn ondergoed absoluut met zorg uit. Dan wil ik er niet te slonzig, maar er ook zeker niet te sexy bij staan. Dan ga ik voor er tussen in: degelijk, schoon en zonder gaten. Iedere schijn van erotiek moet echt meteen de kop in worden gedrukt. Zo heb ik zelfs een keer expres mijn rode lelijke ski-sokken aangehouden bij de fysio.’

‘Ja, daarom moeten dat soort mensen als dokters enzo ook zeker niet te knap zijn, veel te ongemakkelijk.’

‘Even wat anders: zeg jij altijd onderbroek of ook wel eens slip?’

‘Ieuw, nee zeg, ik kijk wel uit! Wat een vreselijk woord, getver! Nog erger: slipje, gruwel!’

‘Gelukkig, mijn idee, mensen die slipje zeggen zijn vreselijke mensen!’

Daarmee besluiten we het gesprek en gaan we weer aan het werk. Uitgelubberd of spiksplinternieuw, dat kan allemaal, zolang je het maar geen slipje noemt…

Meer kantooravonturen? Je vind ze hier.
Nooit meer een blog missen? Volg jasnetteke op Facebook of Twitter of schrijf je in op de knop op de homepage

Foto: Pixabay

Leuk vinden is delen:
error0