Op vakantie met twee pubers is best een uitdaging. Als ze op elkaar zijn aangewezen zonder afleiding van vrienden en andere ontsnapmogelijkheden, gaat het er niet altijd relaxed aan toe. Dan irriteren ze elkaar regelmatig tot op het bot en dan is het vakantiegevoel ver te zoeken. En lekker mezelf zijn, kan niet zonder consequenties aangezien ik nog steeds een bron van schaamte ben. Tel daarbij op dat we niet geheel op dezelfde golflengte zitten van wat we leuk vinden om te doen en je kunt je voorstellen, het is soms hard werken…

Maar de andere kant is er ook. Want nu we zoveel tijd met elkaar doorbrengen, zonder afleiding van ons eigen leven, zie ik hoe slim, grappig en gezellig ze zijn. Dat wist ik natuurlijk wel maar ze veranderen zo snel. In een zuchtje gaan ze van kind, puber naar volwassene. Al die kampeervakanties, het lijkt nog maar ze kort geleden. Met zwembandjes in het zwembad, stokken brooddeeg in het kampvuur en met stenen dammetjes bouwen in een riviertje.

’s Avonds bij het eten praten we over vorige vakanties, zo delen we herinneringen en wordt hun vroeger ook al bijna mijn vroeger.

Als ik op het balkon van ons appartement sta en ze zich onbespied wanen, zie ik dat ze eigenlijk ook niet zonder elkaar kunnen. Dan is er geen gekibbel vooral veel lol. De dapperste helpt degene die soms een duwtje nodig heeft en ze liggen in een deuk om dingen die ik niet begrijp. Wat heerlijk om ze zo te zien. Zorgzaam, dapper en zo groot! Wat ben ik ongelofelijk trots op wie ze zijn.

Ik weet niet hoeveel zomers ze nog met ons mee gaan, daarom geniet ik maar extra hard. Natuurlijk is het ook heerlijk om straks weer met zijn tweetjes te gaan, maar het is zo fijn dat we nog met zijn viertjes zijn. Dan neem ik die momenten van gekibbel en gezanik heel graag voor lief.

Groei lekker lieverds, maar kan het misschien ietsje minder snel?

Vind je dit leuk om te lezen? Dan vind je mijn andere blogs over mijn leven als moeder van pubers vast ook de moeite waard. Je vind ze hier.

Nooit meer een blog missen? Volg jasnetteke op Facebook of Twitter of schrijf je in op de knop op de homepage.

Leuk vinden is delen:
error0