Ik probeer vrede te hebben met het feit dat ik ouder word. Van rimpels en gewichtstoename weet ik dat het erbij hoort maar van iets anders ben ik me te pletter geschrokken, haar! Ze ploppen ineens overal op: harde, stugge haren. Ze groeien uit mijn kin en mijn wenkbrauwen dijen ongemerkt uit. En nu ik toch in de opbiechtsfeer zit, niet alleen op mijn gezicht, ook op andere plekken op mijn lichaam. Laatst vond ik een bosje op mijn grote teen, jakkes!

Als ik van die verdwaalde jongens zie, weet ik niet hoe snel ik een pincet moet pakken om ze eruit te trekken. Geen keus, als ik tenminste geen baardje, uni-brow of Yeti voeten wil.  En als ik ze spot, zijn ze al best lang. Dus die zijn niet van gisteren zullen we maar zeggen. Of ze groeien op turbo-snelheid of niemand heeft de moeite genomen om het me te zeggen. Nou ja, bijna niemand…

Want laatst zei mijn zoon op een terras, gelukkig op fluistertoon ‘ Psst mam, misschien moet je je eens scheren, in dit licht heb je een snor.‘ WTF, als ik niet oplet word ik gewoon een vent, of een weerwolf!

En dan toch even over die grijze haren. Stugge jongens die zich niets aantrekken van het kapsel dat ik had bedacht. Toen het er nog niet zoveel waren, trok ik ze er gewoon uit en ging door met mijn leven. Maar die krengen komen iedere keer terug. En staan, vanwege hun bescheiden lengte en structuur, de eerste periode recht omhoog. Ik hoef je niet te vertellen dat dat er een beetje suf uitziet.

Ik wil niet klagen, met mijn rossige haar valt de hoeveelheid grijs op mijn 49e best mee, maar het worden er ineens in rap tempo meer. Dus ik ben maar gestopt met ze eruit trekken. Kale plekken is helemaal geen gezicht.

Dus dat geeft me weinig keus. Ik geef me gewonnen wat betreft de grijze haren op mijn hoofd. Ik denk dat ik uiteindelijk wel kan leven met een kapsel van grijs, lang, stug haar. Maar de rest moet toch echt verdwijnen. Want als ik het laat gaan, word ik Gandalf en dat gaat me net een tikkeltje te ver, acceptatie-technisch gezien…

Nooit meer een blog missen? Volg jasnetteke op Facebook of Twitter of schrijf je in op de knop op de homepage

Leuk vinden is delen:
error0