Pubers doen dingen waarvan ik denk, waarom in godsnaam? Onbegrijpelijke, tegenstrijdige dingen die nergens op slaan! Ik kon al twee edities vullen met bewijzen dat die gasten knettergek zijn. Dank voor jullie reacties en eigen voorbeelden.  Hier komen er nog 10:

  1. Zelfgekozen doof zijn! Hoe vaak het me wel niet gebeurt dat ik een hele verhandeling aan het houden ben om er achter te komen dat ze er helemaal niets van hebben gehoord. Ze zitten gewoon gezellig met hun oortjes in.
  2. Wel vinden dat wij echt heel onbeschoft zijn omdat we niet meteen op appjes reageren als we ze hebben gelezen, maar zelf 9 van de 10 keer niet opnemen op het moment dat ik even iets belangrijks wil vragen zoals ‘Waar hang je uit?’ of ‘Hoe laat kom je thuis?’
  3. Vriendschappen hebben in cyberspace. Het gebeurt me regelmatig dat ik denk dat er boven een heel gezelschap zit, blijkt dat de een zit te gamen met een headset op en de ander aan het facetimen is over wat ze gaat doen vandaag.
  4. Zelf superveel waarde hechten aan de likes die je krijgt op een foto op Instagram, maar zelf berichten liken alsof het lopende bandwerk is.
  5. De telefoon niet weg kunnen leggen en op alle tss, tss, tss, meteen in de houding gaan. Okay, daar heb ik eerlijk gezegd zelf ook best een handje van.
  6. Potjes die leeg zijn gewoon terug zetten in de koelkast en super geïrriteerd zijn als het niet is aangevuld ‘Je ziet toch dat het op is mam!’
  7. Stapels die op de trap liggen, duidelijk met de bedoeling om meegenomen te worden naar de kamer boven, structureel negeren.
  8. Reageren met ‘Jahaaa’ als ik vraag of je je troep opruimt, maar het een week later nog niet hebben gedaan.
  9. Heel verongelijkt zijn als ik niet om 21.00 ’s avonds naar de supermarkt wil gaan omdat jij trek hebt en zelf alle lekkere dingen al hebt opgegeten.
  10. En in hetzelfde thema, die krengen eten de godganse dag als dijkwerkers met als gevolg dat ik regelmatig halverwege het koken ontdek dat de helft de ingrediënten is opgegeten. Maar dat is vooral mijn eigen schuld, had ik maar beter moeten inkopen.

Dit was nummer drie in de serie. Deel gerust jouw eigen voorbeelden, dan werk ik aan deel vier.

Nog niet overtuigd? Lees dan deze verhalen:
Deel 1: 11 bewijzen dat pubers onbegrijpelijke wezens zijn
Deel 2: 12 nieuwe keiharde bewijzen dat pubers onbegrijpelijke wezens zijn

Vind je dit leuk om te lezen? Dan vind je mijn andere blogs over mijn leven als moeder van pubers vast ook de moeite waard. Je vind ze hier.

Nooit meer een blog missen? Volg jasnetteke op Facebook of Twitter of schrijf je in op de knop op de homepage

Leuk vinden is delen:
error0