En ineens hoeven we niet meer te fietsen. Ook al was het maar een week, toch voelt het vreemd. Őrjan heeft een dag vrij genomen om ons een dag mee te nemen naar Stockholm. Heel eerlijk gezegd heb ik nooit enige interesse getoond in die stad. Ik ken maar een ding: het ABBA museum. Maar de stad heeft me in positieve zin verrast. Het bestaat uit allemaal eilandjes, dat is grappig. En de gevels zijn terracotta en geel, wat het geheel heel fotogeniek maakt. Marloes is in topvorm, ze blijft plaatjes schieten.

ABBA
Uiteraard gaan we naar het ABBA museum. Agneta en Frida waren toch wel helden uit onze jeugd. Het museum is lekker hysterisch, precies wat je je ervan voorstelt: glitterpakken, plateauzolen, nagebouwde studio’s en kamertjes en allerlei interactieve dingen waarbij je jezelf kunt omtoveren tot een ABBA. En de stem van Kees Tol die allerlei ABBA weetjes in ons oor fluistert. Őrjan loopt braaf achter ons aan maar zorgt wel dat hij wegblijft bij de dingen die je later op Internet terug kunt vinden. Hij heeft een reputatie hoog te houden. Wij niet, wij gaan schaamteloos. Maar gaan jullie niet vertellen waar het bewijs daarvan te vinden is. Het is een prachtige dag. De zon schijnt dus heerlijk om gewoon rond te slenteren, terrasjes te pakken en souvenirtjes voor thuis te kopen. De volgende dag is het alweer tijd om te vertrekken. Õrjan verdient een standbeeld. Hij heeft een aanhanger gehuurd voor onze fietsen en brengt ons terug naar Malmo. Een autorit van een uur of 7. Superleuk om alle plaatsnamen voorbij te zien komen waar we voorheen nog nooit van hadden gehoord. Nu kennen we ze bijna allemaal en hebben er een beeld en een verhaal bij.

Kopenhagen
Nadat we afscheid hebben genomen pakken we de trein en zoeven weer onder Broen door. Op onze fietsjes crossen we even later door Kopenhagen. Wat is het toch een leuke stad. Hippe buurten, schattige straatjes, heel veel restaurantjes en barretjes en ook heel veel fietsers. Het is dat de meesten een helm op hebben en een mandje voorop, anders hadden wij heel goed voor locals door kunnen gaan. We drinken een wijntje bij het bekende Nyhavn (met die schattige gekleurde geveltjes) en voelen ons geweldig. Wat hebben we veel gezien en gedaan. (Tekst gaat verder onder de foto)
Nyhavn
Leef
’s Avonds in ons hostel is het karaokeavond. Na een paar glazen wijn besluiten we dat het een goed idee is om mee te doen. Dat durven wij namelijk best, ook al kunnen we absoluut niet zingen. We zijn de hekkensluiter met, geloof het of niet, Andre Hazes junior met Leef! Heel toepasselijk want dat is precies wat we hebben gedaan deze onvergetelijke 10 dagen. Morgen weer naar huis.
Leuk vinden is delen:
error0