Ik heb het genoegen zowel een mannelijke als vrouwelijke puber in huis te hebben. Waar veel dingen echt hetzelfde zijn, zijn er zeker grote verschillen te noemen. Ik noem er een paar:

  1. De jongenskamer hier in huis ruikt soms naar zweet, zweetvoeten en bedwelmende hoeveelheden Axe. De meidenkamer naar zweet, parfum en nagellakremover.
  2. De What’s Appjes van mijn dochter staan vol smileys, hartjes en kusjes. Die van mijn zoon bevatten nooit meer dan 3 woorden: okay, ja, nee of mag ik chips?  
  3. Mijn zoon praat online met andere gamende jongens over games, mijn dochter snapt en vlogt met haar vriendinnen over alles behalve games.
  4. Mijn dochter is een master in selfies. Ze weet precies hoe ze perfect op een foto komt. Mijn zoon maakt het bijzonder weinig uit hoe hij op de foto komt. Alhoewel hij een toevallig gemaakte voltreffer best op waarde weet te schatten en meteen als profiel foto gebruikt.
  5. Zoonlief is behoorlijk praktisch ingesteld waar het kleding betreft. Als het regent, doet hij een regenjas aan. Dochterlief wil nog niet dood gevonden worden in zo’n ding.
  6. 2 seizoenen dezelfde jas? Je raadt wel voor wie dat ABSOLUUT geen optie is.
  7. Mijn dochter koestert haar lange lokken dus de kapper heeft maar één opdracht: zo min mogelijk knippen. Hoe minimaal deze verandering ook, alle voors en tegens van het kapperbezoek worden honderd keer tegen elkaar weggestreept. Mijn zoon komt naar beneden, zegt: ik ga naar de kapper, heb je geld? 
  8. In beide kamers vind ik de helft van de inhoud van de servieskast maar zoon laat ze gewoon overal in zijn kamer staan. Dochter zet ze 1 mm buiten de kamergrens zodat haar paleisje lekker gezellig en opgeruimd blijft.
  9. Mijn dochter is met haar telefoon vergroeid en neemt meteen op als ik haar bel. Als ik mijn zoon bel, hoor ik 9 van de 10 keer zijn mobiel afgaan in zijn tas in de gang.

Dit zijn vast niet de enige verschillen. Heb je er meer? Laat het me vooral weten, dan maak ik een deel twee. 

 

Vind je dit leuk om te lezen? Dan vind je mijn andere blogs over mijn leven als moeder van pubers vast ook de moeite waard. Je vind ze hier.

Nooit meer een blog missen? Volg jasnetteke op Facebook of Twitter of schrijf je in op de knop op de homepage

Foto: Pixabay

Leuk vinden is delen:
error0