Mijn dochter is over het algemeen bijzonder opgewekt, maar als ze eenmaal in de klaagmodus staat, zit er geen uitknop op en is er in haar inktzwarte bestaan, geen lichtpuntje te bekennen. Deze week ging dat ongeveer zo:

14.00: gooit tas en jas in de hoek en stort met veel gevoel voor drama neer op de bank ´Ooooh, ik ben echt doodmoe. Ik heb de hele dag op school gezeten en het was echt supersaai. En dan moesten we ook nog twee uur gymen, TWEE UUR! En je weet hoe ik gym haat.’

‘Ik ben helemaal kapot. En nu heb ik superveel honger en er is helemaal niets in huis. Ja, alleen vieze dingen. Jullie halen nooit eens iets lekkers in huis. Nee ik hoef geen brood, getver, daar heb ik geen trek in.´

´Kan jij niet even sushi halen ofzo? Dat hebben we al zo lang niet gehad. Hoezo niet? Heb je dat niet eens voor me over? Kun je dan even een burger voor me bakken? Waarom niet? Je snapt toch wel dat ik moe ben? Ik heb de hele FOKKING dag op school gezeten. Hoezo, je bent aan het werk? Ja thuiswerken, dat is toch geen werk? Dan kan je toch wel heel even voor één keer iets voor mij doen? Ik ben je dochter, dat is toch echt wel een stuk belangrijker dan je werk´

*luide zucht* ‘Nou okay, dan doe ik het wel weer zelf.’ *slaat hard met het keukenkastje en zet met een klap een pan op het fornuis*

‘Ik ga dus vanavond naar mijn vriendinnen maar dan moet ik weer op die klotefiets. Waarom heb je eigenlijk nog steeds geen nieuwe fiets voor me geregeld? Hoezo moet ik er zelf één uitzoeken op Marktplaats? Dat is toch jouw taak?! Je bent mijn moeder. Ik heb het superdruk en jij zit op je werk lekker de hele dag een beetje achter de computer. Dan kun je toch ook wel gewoon even een fiets voor me regelen? Nou weet je, laat maar. Je doet ook echt helemaal nooit iets voor mij!’
*stampt naar boven*

Een half uur later hoor ik haar voetstappen op de trap dus ik zet me schrap. Ze steekt haar hoofd om de deur en roept op supervrolijke toon: ‘Nou doeg mam, ik ben weg!’

Huh? Blijkbaar is het klaaguurtje afgelopen. Mooi, kan ikgewoon weer verder met wat ik aan het doen ben: door de baas betaald lekker eenbeetje achter de computer zitten.

 

Deze blogpost schreef ik voor www.tishiergeenhotel.nl, een van de leukste sites voor ouders met pubers. Niks lekkerder voor een puber om eens een potje lekker te klagen


Vind je dit leuk om te lezen? Dan vind je mijn andere blogs over mijn leven als moeder van pubers vast ook de moeite waard. Je vind ze hier.

Nooit meer een blog missen? Volg jasnetteke op Facebook of Twitter of schrijf je in op de knop op de homepage

Foto: Shutterstock

 

Leuk vinden is delen:
error0