Tijdbesparen was nog nooit zo makkelijk. Geen eindeloze reclamesmurrie doorstaan maar gewoon even deze blog lezen en je bent weer helemaal bij.

 • De eilandraad van vorige week wordt nabesproken. Loïza voelt aan dat de rest haar eruit wil bonjouren. Tijd voor een overlegmomentje met haar laatste sprankje hoop Greg. Greg biecht op dat hij bij de eilandraad op Nienke heeft gestemd. Voice-over-Greg zegt dat hij voornemens is hetzelfde bij Loïza te gaan doen. Gelukkig kan Loïza vertrouwen op haar onderbuikgevoel. Zou het niet gewoon honger zijn? 
 • Voor Boer Jan is het expeditieleven net vakantie, hij heeft het reuze naar zijn zin. Hij vindt het gezellig, de proeven zijn leuk en zijn maaint en lichaam zijn nog in orde.
 • Ondertussen begint er op winnaarseiland een zacht muziekje te spelen als Do en Steven elkaar aan kijken. Steven zet dat hij zijn sentimentele shit aanzet en zegt: ‘Ik vind het superleuk om met jou op het eiland te zitten.’ Giechelt ‘Als ik moest kiezen met wie ik op een eiland moet zitten,zou het met jou zijn.’ Ik heb zomaar het vermoeden dat Steven Do niet gaan backstabben maar dat hij andere plannen met haar heeft.
 • Gregory vraagt aan Laurie of ze mee wil werken om op Jan te stemmen. Laurie wil best maar voorziet dat het lastig wordt om Jan-fan Robin mee te krijgen. Robin kan daar kort over zijn. Hij heeft namelijk fokking veel respect voor alles wat Jan heeft gedaan. ‘Jan komt altijd met iets thuis: eten, brandhout of een goed humeur.’ Door de regie goed geïllustreerd door een shot van Jan die inderdaad als enige superdruk aan het hutje ligt te timmeren. Dus nee Laurie, dat gaat m niet worden.
 • Omdat er op winnaarseiland alleen een beetje rijst en meel is, moeten de lovebirds op zoek. Gelukkig vindt Steven een tros groene bananen. Mjammie! 
 • Hup, gesponsorde rugzakjes inpakken want het is tijd voor de proef. Houten stellages in het water waar je in een ongemakkelijke pose moet blijven hangen terwijl Nicolette aan een rad draait om je steeds een stukje verder naar voren te kieperen. Wat een heerlijke baan heeft ze toch.
 • Laurie is ervan overtuigd dat ze deze kan winnen. Robin en Greg trouwens ook. Loïza zal wel moeten.
 • Iedereen kijkt supermoeilijk en in de voice-over wordt dan ook druk geklaagd over kramp en ander ongemak.
 • Jan schiet in de kramp en valt weer als eerste in het water. Het is dat hij zo lekker kan timmeren en op zijn minst een goedhumeur meeneemt, verder heb je er niet zoveel aan.
 • Nicolette draait de rest van de club nog een tandje verder. En net als voice-over-Laurie zegt dat ze zo lekker staat, pleurt ze eraf. Robin trilt als een malle maar zegt dat Loïza niet mag winnen. En dat gebeurt ook niet. Want vlak nadat Robin valt, valt ook Loïza in het water.
 • Greg wint en vertrekt met spek en eieren naar winnaarseiland. Het maakt Do allemaal geen donder meer uit wie er komt, als hij maar eten meeneemt.
 • In het kamp wordt druk stemmen geteld: hoeveel hebben we er nodig om Loïza eruit te werken?
 • Omdat Jan een beetje uitgepraat is, maakt hij schelpensouvenirtjes voor thuis om de dag een beetje door te komen.  
 • Geen nood, de regen zorgt gelukkig weer voor gesprekstof. De hele club staat als echte Hollanders op dat een supermooie eiland lekker te zeiken over het weer.
 • Op winnaarseiland werpt Steven zich op als echte gentlemen en vraagt of Greg hem wil uitdagen zodat zijn maatje Do beschermd blijft.
 • Greg stemt uiteindelijk toe. Hij wil graag man tegen man.
 • Do is niet nutteloos hoor, zij mag het briefje voorlezen waarop staat wat ze moeten doen. Een zwaar ding met gestrekte armen voor zich uithouden.
 • Steven blaakt van het zelfvertrouwen. Do kijkt trots naar ‘haar’ Steven, wat een vent!
 • En dan spoelen we trrrrrrrrrt 24 uur terug in de tijd en zien backstabbing Steven op het biechtplateau. ‘Ik moet messen uitdelen en dus naar de eilandraad.’ Hij doet zijn masterplan uit de doeken: hij gaat opzettelijk verliezen van Greg zodat hij naar de eilandraad gaat. Daar zet hij 1 stem op Loïza. Na de volgende proef gooit hij zijn overige 5 stemmen op Robin. Als Robin de proef tenminste niet wint. Wat is hij trots op zichzelf: ‘Naaistreek 2.0! Ik ben zo’n klootzak man. Net de joker van Batman! Hypocriet punt nl, punt com of punt eu. I don’t care. Als dit plan werkt, verdien ik een Oscar!’ Dat belooft wat.
 • Na deze uiteenzetting schakelen we terug naar het duel en zien Steven als acteur in actie. Als Greg staat te trillen en het bijna niet meer volhoudt, laat Steven met uitgestreken hoofd zijn stok vallen. Een Oscar zal  het niet opleveren maar iedereen trapt er wel in.   
 • En dan is het eilandraad: Showtime! Steven verschijnt mank-lopend ten tonele. Geen idee waarom.
 • Dennis vraagt aan Robin hoe hij erbij zit. ‘Heel zelfverzekerd,’ zegt hij, hij staat al met één been in de halve finale.  
 • Na het stemmen leest Dennis de stembriefjes voor: Robin – Robin– Robin – Robin – Loïza – Robin – Robin – Robin – Loïza – Loïza – Loïza – Loïza– Loïza – Loïza – Robin – Robin – Robin.
 • Wat??? Dus Steven heeft Loïza helemaal niet gebackstabbed maar Robin een mes in zijn rug gestoken, briljant!
 • Robin zegt zelf dat hij het sportief oppakt, en dat doet ie ook.
 • Wat een verrassende wending. Tot volgende week!

Leuk vinden is delen:
error0