Mijn tederbeminde levert geen noemenswaardige bijdrage aan ons interieurdesign. Hij voegt eigenlijk vooral onooglijke dingen toe zoals gitaren, versterkers en tassen. Praktisch vindt hij dat. Maar ik wil graag meer VT wonen-swung toevoegen aan ons huis. Heb ik niet echt talent voor hoor, geef ik eerlijk toe, maar ik verlekker me zo nu en dan aan de foto’s op Pinterest of Instagram en probeer dit een beetje na te doen.

Zo heb ik de huidige plantentrend omarmd en er een aantal op de kast gezet. Maar dat heeft toch wel een heel andere uitstraling als de plaatjes waar ik door ben geïnspireerd. Ze staan in potten waar ze niet goed inpassen of gewoon op een bord, in afwachting van. Maar nu ik vrij ben, is het afwachten voorbij. Pinterest nog even goed checken en naar het tuincentrum. Mooie blauwe potten kopen, planten erin. Nadat ik de potgrond weer netjes heb op-gestofzuigd, bekijk ik mijn werk vanaf de bank. Ik ben enorm in mijn nopjes met mezelf. Wat een verbetering. Bye bye Marktplaats, hello VT wonen!

Omdat mijn huisgenoten niet direct in oh’s en ah’s vervallen als ze thuiskomen, breng ik het ’s avonds als ik met mijn lief op de bank zit, zelf maar ter sprake. ‘Mooi he? Die nieuwe potten zo?’
‘Ja leuk die maar wel jammer dat ze zo groot zijn dat je die foto’s erachter niet meer zo goed kan zien. En kijk eens,’ wijst naar een ander kastje met andere planten. ‘Die plant daar past niet helemaal in de pot. En die hangende plant vind ik trouwens ook erg lelijk!’

Huh? Wat is dit? Deze zag ik even niet aankomen. Gaat deze man, die nooit enige interesse in interieurdesign aan de dag legt, een beetje kritiek zitten te leveren op mijn VT wonen kwaliteiten? Het moet niet veel gekker worden!

Dat hij eigenlijk gelijk heeft, maakt het allemaal alleen maar nog erger. Want waarom doet hij er dan zelf niets aan? Lekker makkelijk zeg, als een betweter vanaf de zijlijn een kritiek leveren en mij het werk laten doen. Mokkend rommel ik nog wat aan. Verwissel wat potten, zet de lelijkste plant achter het gordijn. Daar bedenk ik nog wel eens een oplossing voor.

Dan ga ik zitten en kijk nog eens naar mijn nieuwe potten. Ik vind ze gewoon mooi. Maar wat is het toch verdomde jammer dat mijn tederbeminde er weer een tas en een lelijke laptop naast heeft gezet.

Natuurlijk denkt mijn lief hier heel anders over. Zijn kant van het verhaal lees je hier

Meer verhaaltjes van mijn tederbeminde en mij, vind je hier: Scenes uit een huwelijk

Nooit meer een blog missen? Volg jasnetteke op Facebook of Twitter of schrijf je in op de knop op de homepage

Foto: Pixabay

Leuk vinden is delen:
error0