Kerst is geen kerst zonder de all you need is love kerstspecial. Zo zoet, zo klef, zo over de top feel good, daar warmt zelfs een ijsbeer van op. Dus tissues in de aanslag en ik ben helemaal klaar voor een avondje lekker vertrouwd snotteren, het is immers ieder jaar precies hetzelfde maar dan met andere mensen.

 1. Heerlijk, het eerste slachtoffer met de klassieke reactie: ‘Nee echt, is ie hier??’ Do the math: je zit in bij All you need, je hebt een liefje in het buitenland, je hebt een brief geschreven en Robert komt naar je toe.
 2. Robert doet zijn jaarlijkse ‘Nee, we kunnen natuurlijk niet iedereen naar Nederland halen.’ Wat een acteur! Een filmpje, teleurgesteld snuitje. Gooi maar open die deur want we weten het toch wel.
 3. Oh heerlijk, Schiphol. De dansende stewardessen.
 4. Allerlei vakantieliefdes van over de hele wereld worden in de bus geladen. Maar even niet denken aan het lage slagingspercentage van lange afstandsrelaties, het is kerst.
 5. ‘Did you already have a kerstkransje?’ Goud toch? Dan je met zulk engels gewoon een programma mag presenteren, heerlijk!
 6. Hoe kan het dat het bij al die mensen waar ze onaangekondigd aankomen zo vreselijk netjes is? Bij mij moet je echt niet onverwachts voor de deur staan en al helemaal niet met een cameraploeg. Je komt er mooi niet in.
 7. Ja, de eerste traan rolt bij mij alweer over de wang. Sucker.
 8. Oh, een tweeling wordt herenigd. Tranen 2 tot en met 10.
 9. Zoenen voor een hele schoolklas als leerkracht van een basisschool., dat is natuurlijk vragen om ellende…
 10. ‘Het is eigenlijk bijna onmogelijk hè, om iemand uit Kaapverdië hier te halen.’ Oh ja Robert? Verras ons eens echt en zeg dat het niet is gelukt en hou dat het hele programma vol.
 11. Ah. Er gaat weer een club naar Lapland. Robert gaat weer ’s nachts mensen van hun bed lichten. Waarom moet dat eigenlijk ’s nachts? Lekker zonder make-up in je pyjama op tv. Dat ze allemaal zo aardig blijven.
 12. Oh, we doen net of we bij iemand voor de deur stonden die in het publiek zit, om haar mee te nemen naar Lapland. Nou, nou, hoe zou dit nou aflopen….
 13. Ja hoor, daar is ie: het we-rennen-naar-elkaar-toe-door-de-sneeuw-shot.
 14. Ach gossie, dan zitten die buitenlandse liefdes daar, de hele avond in een studio te kijken naar een show die uren duurt en waar ze geen reet van verstaan.
 15. Oh nee, twee meiden met liefdes in visumtechnisch moeilijke landen. Ach gos, één van de twee kan zodra ze Robert ziet, al niets meer uitbrengen. Ik hou het ook niet droog hoor. Gelukkig, daar is ie.
 16. Kijk die ander lullig kijken. Wacht je op je vent, krijg je Douwe Bob. Nou, het zal mij benieuwen van welke kant het onderwerp van haar liefde op komt duiken. Ah, van achteren, uiteraard!
 17. De bus gaat naar Lelystad, ook wel Lelijkstad genoemd. Nu maar hopen dat deze man niet gillend wegrent. Liefde maakt blind, maar er zijn grenzen.
 18. En dan naar het laatste adres. Oh jee, die mensen krijgen meteen een meltdown als Robert voor de deur staat. Wat een zorgen en verdriet over hun dochter in Nieuw Zeeland. Die van mij gaan nergens heen. Ik trek dit al niet!
 19. Nog even een rondje blonde meiden in het publiek met hun verre vriendjes herenigen. Zouden er ook meiden met welke haarkleur dan ook in het publiek zitten met vakantieliefdes, die onverrichte zaken weer huiswaarts gaan? Zou wel heel wreed zijn.
 20. Zo, een hele familie aan het janken. Lekker Robert, goed gedaan.
 21. Joehoe, een man die herenigd wil worden. Okay, zijn moeder heeft het geregeld maar goed…
 22. Laatste nummer. Laat me raden. Er worden tijdens het nummer nog even snel een paar liefdes tevoorschijn getoverd voor de mensen die iets te lelijk zijn om echt lang in beeld te houden. Oh nee, terugblik dit keer. Bezuinigingen ook bij RTL?
 23. Dat was weer precies wat ik ervan had verwacht, lekker kazig.
 24. Oeh, tijdens de aftiteling toch nog het laatste meisje herenigd met haar liefde. Het arme kind had het vast niet meer. Kom maar op met de kerst, ik ben er klaar voor.

Vind je dit leuk om te lezen? Dan vind je mijn andere stukjes over TV programma’s vast ook leuk. Je vindt ze hier.

Leuk vinden is delen:
error0