December verandert mij in een nostalgische muts. Geïnspireerd door alle lijstjes, terugblikken en jaaroverzichten voel ik zelf ook de neiging om de balans op te maken. Het was blogtechnisch een mooi jaar dat ik afsluit met een vaste betaalde opdracht, hoe cool is dat! Hoe het jaar er verder uitzag? Ik zet het op een rijtje.

De cijfers

Het aantal bezoeken op mijn site is in 2018 ruim verdubbeld. Van bijna 16.000 in 2018 naar bijna 33.000. De blogs die ik schrijf over mijn leven als moeder van pubers zijn verreweg het meest gedeeld en gelezen.

De top 5 van moeder van pubers

  1. 11 keiharde bewijzen dat pubers onbegrijpelijke wezens zijn
  2. 9 opvallende verschillen tussen puberjongens en pubermeisjes
  3. Onpedagogisch is soms behoorlijk effectief
  4. 20 briljante maar pijnlijke opmerkingen van mijn puberdochter
  5. Met pubers op vakantie, verschrikkelijk fantastisch

Ik had zelf ook heel veel plezier in de verhaaltjes die ik schreef met mijn tederbeminde onder de titel: scenes uit een huwelijk. Verhaaltjes waarin hij zijn kant van en situatie belicht en ik de mijne.

Top 5 van scenes uit een huwelijk

  1. Mijn verjaardag
  2. Mijn lijdende lief op vakantie
  3. Betweter aan tafel
  4. Voetbal op tv
  5. Hippe plantenpotten

Het bloggen was ook een leuke manier om het thuisfront mee te nemen op het fietsavontuur in Zweden van Marloes en mij.

En verder

Omdat ik steeds meer bezoekers kreeg en meer vrijheid zocht om mijn site vorm te geven, ben ik in maart overgestapt naar een eigen site plus hosting. Nooit gedacht dat ik in staat zou zijn om een website in elkaar te klussen. Maar met een gekocht format (hey, ik ben geen IT-er) en een paar tutorials op Youtube ben ik toch een aardig eind gekomen.

Ik ben dit jaar begonnen met een Facebookpagina waar inmiddels bijna 300 mensen me volgen. Maar dan de helft van deze mensen ken ik niet. Dat vind ik best bijzonder. Zij vinden het blijkbaar leuk genoeg om me te volgen.

Betaalde opdracht

Verder heb ik inmiddels een vaste betaalde opdracht en schrijf twee blogs per maand voor de site: www.tishiergeenhotel.nl. Alle positieve reacties geven me zelfvertrouwen, hoe cool is het dat iets waar ik zoveel lol in heb, door zoveel mensen wordt gewaardeerd. Om meer opdrachten aan te kunnen nemen, heb ik me ingeschreven bij de kamer van koophandel.

Kortom, als ik te balans opmaak van 2018, ben ik behoorlijk trots! Kom maar op met 2019, ik zit vol inspiratie en ben klaar voor nieuwe avonturen!

Volg je me nog niet en wil je dat wel? Je kunt je inschrijven op de website of me volgen op Facebook of Twitter. Daar heet ik Jasnetteke.

Leuk vinden is delen:
error0