De puber behoort tot de homo sapiens, maar is wel een special edition. Je zou het de homo sapuber kunnen noemen. Na een grondig onderzoek, onderscheid ik de volgende opvallende kenmerken:

 1. De maag van deze soort is oneindig rekbaar. Na een corpulente avondmaaltijd past er nog makkelijk een hele rol koek en een zak chips in.
 2. Laat fiets- en huissleutels op magische wijze verdwijnen en tovert in een dag een wasmand vol.
 3. Het verstoppen van de schedel in de capuchon, wordt vaak gezien bij het mannetje.
 4. Het vrouwtje heeft de neiging eten en ingewikkelde koffie te fotograferen en met god en de hele wereld te delen.
 5. De reactiesnelheid is bijzonder selectief. Waar de vraag: ´Wil je chips?’ binnen 0,3 microseconden wordt beantwoord, blijft de vraag: ‘Wil je boodschappen doen?’ vaak in het geheel onbeantwoord.
 6. De homo sapuber haalt tijdens een uitstapje de ogen niet van de telefoon, maar weet daarna toch aan vrienden te vertellen hoe fantastisch mooi het was.
 7. Heeft grote moeite om dopjes op dingen te draaien en deuren achter zich dicht te doen.
 8. Kan urenlang naar filmpjes kijken van gamende andere pubers.
 9. Zet verpakkingen die leeg zijn weer terug in de koelkast.
 10. Wordt buiten zelden aangetroffen zonder de zo kenmerkende oortjes of koptelefoon.
 11. Het verzamelen van serviesgoed op de kamer en het aanleggen van een uitgebreide collectie snoepwikkels en lege blikjes onder het bed, is veelvoorkomend gedrag.
 12. De soort heeft een heftige allergische reactie op vroeg opstaan. Praten verandert in grommen, er verschijnt een diepe fronsrimpel tussen de wenkbrauwtjes en de mondhoekjes wijzen naar beneden.
 13. Zowel de mannetjes als de vrouwtjes, blinken uit in het vermogen temidden van sociale situaties, onverstoorbaar hun eigen ding te blijven doen. Zo kunnen zij rustig op de bank blijven zitten, de ogen gericht op de telefoon, terwijl er een verbouwing, verjaardagsfeest of schoonmaakactie bezig is.
 14. Spreekt Puberiaans, een taal voor ingewijden. Oudere soortgenoten die dezelfde woorden gebruiken, kunnen rekenen op rollende ogen en een meewarige blik.
 15. Transformeert in 3 microseconden van superlief naar superkwaad en weer terug.

——————————————————————————————————————–Dit bericht schreef ik voor www.tishiergeenhotel.nl, de leukste site voor ouders met pubers.

Vind je dit leuk om te lezen? Dan vind je mijn andere blogs over mijn leven als moeder van pubers vast ook de moeite waard. Je vindt ze hier.

Nooit meer een blog missen? Volg jasnetteke op Facebook of Twitter of schrijf je in op de knop op de homepage

Leuk vinden is delen:
error0