Als een kind zo blij komt mijn 51 jarige tederbeminde naar beneden: ‘We komen vanavond op Pinguïnradio met Helleveeg!’ ‘Oh leuk, met welk nummer?’ ‘Met Fuck You!’ roept hij trots.

Tsja, zo gaat dat dus bij ons. Mijn lief zit sinds een jaar of twee in een punkband. En daar heeft hij het maar druk mee. Ik mag in mijn handjes knijpen want ik begrijp dat andere mannen van zijn leeftijd hun vrouwen inwisselen voor jongere exemplaren, een motor kopen en zich een hippe coupe en dito outfit aanmeten. Dus goedbeschouwd blijft de schade beperkt. Hij pakt het behoorlijk serieus aan, oefenen in een donker hok, optreden, Spotify en het uitbrengen van een heuse langspeelplaat.

Dat de schade beperkt blijft, wil niet zeggen dat het allemaal vreugde en zonneschijn is natuurlijk. Want het is behoorlijk irritant dat stofzuigen en de was meteen van het to-do lijstje worden gegooid omdat er zonodig geoefend moet worden. En wat te denken van 3000 keer hetzelfde rifje aanhoren. En lijdzaam moeten toekijken hoe versterkers van twijfelachtig design de look van onze huiskamer verruïneren is een irritatiefactortje dat zo nu en dan in een flinke kibbelpartij uitmond.  

Want het ligt niet meteen in de lijn der verwachting dat deze hobby zich gaat uitbetalen in harde cash of eeuwige roem.

Maar de andere kant is er ook. Als supportende echtgenote stap ik ook terug in de tijd. Zo ben ik onlangs naar een optreden in een kraakpand geweest, heb ik in een studio op een anti-kerstplaat de backingvocals voor mijn rekening genomen en dit zelfs live staan blèren bij een optreden in mijn oude stamkroeg. Dat had ik vroeger trouwens echt niet gedurfd en nu interesseert het me geen bal wat iedereen ervan vindt. Ik heb als beloning zelfs een hoodie gekregen met de bandnaam achterop.

Over het algemeen vind ik het helemaal top, die midlifecrisis. Ik lift er maar gewoon lekker op mee.

Mijn lief heeft een heel andere kijk op de zaak. Zijn kant lees je in: midlifecrisis.

Meer verhaaltjes van mijn tederbeminde en mij, vind je hier: Scenes uit een huwelijk

Nooit meer een blog missen? Volg jasnetteke op Facebook of Twitter of schrijf je in op de knop op de homepage

Foto: Pixabay

Leuk vinden is delen:
error0