Heerlijk jargon. Het maakt alles net even interessanter en spannender en als je net als ik de hele dag op kantoor zit, snak je echt wel naar een beetje smeu. Want zeg nu zelf, een milieu-unit klinkt toch veel beter dat de plek waar de afvalbakken staan? En is een pantry niet een superfijn woord voor dat keukentje zonder gasstel? En die facility corner, dat is een heel fijne plek waar ik dan ook graag naar toe ga om even te kunnen vergeten dat het gewoon de hoek is waar bij ons het kopieerapparaat staat.

Niet alleen de facilitaire mensen maken van ons saaie kantoor een hele belevenis, de IT-mensen kunnen er helemaal wat van. Als ik met hen praat, waan ik me op een andere planeet. Dan ben ik niet op kantoor maar in een soort IT-alië: een planeet vol heerlijke Engelse termen. Een wereld waar geen plannen worden gemaakt, maar businesscases. Waar de mensen werken aan roadmaps zodat we altijd de weg terugvinden in de kantoorjungle. Waar ze solutions developpen voor problems die gesolved moeten worden. Bij voorkeur in brownpapersessies. En waar troubles geshoot moeten worden met alle mogelijke devices en recourses omdat als je niet uitkijkt er van alles gesaast, gepaast of geiaast wordt. En dan heb ik het nog niet over ddosaanvallen en bigdata die ook nog eens kunnen lekken!

Dus wat nou suf, wat nou stoffig, Je moet het maar durven, op kantoor werken!

Meer kantooravonturen? Je vind ze hier.
Nooit meer een blog missen? Volg jasnetteke op Facebook of Twitter of schrijf je in op de knop op de homepage

Leuk vinden is delen:
error0