Het is complimentendag. Ik laat niets aan de grilligheid van mijn huisgenoten over, ik regel mijn complimenten graag zelf!

Lieve mam, je bent ge-wel-dig! Dat je zonder zeuren iedere dag braaf naar je werk gaat is bijzonder prijzenswaardig. En super hoe je steeds de kledingkasten vol-tovert met schone kleding, complimenten! Waar het op koken aankomt ben je een echte doorzetter, geklaag en gezanik ten spijt, jij laat je niet uit het veld slaan en zet het gewoon de volgende keer weer op tafel.

Ook al hebben we echt een enorme hekel aan de woorden ´Nee´, en ´kan niet´, het getuigt van enorme klasse dat jij ze toch zo vaak durft uit te spreken, puur en alleen zodat wij geen onuitstaanbare wezens worden, prachtig.

En wat ben je kundig met schooldingen, ook al zit je zelf al jaaaaaren niet meer op school! Overhoren, helpen met plannen, advies geven bij werkstukken, je draait er je hand niet voor om. En meestal doe je het nog zonder mopperen ook!

Rondslingerende tassen, schoenen, natte handdoeken op de grond. Dankzij jou leven we niet in een enorme zwijnenstal. Je bent ook nog eens een kei in het dopjes op dingen draaien, lege rondslingerende verpakkingen weggooien en sleutels vinden, ouwe topper die je bent!

En het is zo geweldig hoe jij zonder morren klusjes doet die wij echt vreselijk vinden. De WC schoonmaken, het gasfornuis poetsen, onkruid tussen de tuintegels vandaan halen. Wij hoeven ons over dat soort futiliteiten helemaal niet druk te maken. En dan ben je ook nog eens één bonk kennis: je weet hoe laat de voetbaltraining is, maar ook hoe je een bijbaan vindt en hoe de vaatwasser werkt. Ongelofelijk, hoeveel kwaliteiten jij weet te verenigen in één persoon.

Taxi, probleemoplosser, extern geheugen, wat kan jij eigenlijk niet? Daarom speciaal voor jou nog één keer: mam, je bent een topper!

Vind je dit leuk om te lezen? Dan vind je mijn andere blogs over mijn leven als moeder van pubers vast ook de moeite waard. Je vind ze hier.

Nooit meer een blog missen? Volg jasnetteke op Facebook of Twitter of schrijf je in op de knop op de homepage

Leuk vinden is delen:
error0