Gvd, is er nou niemand die denkt, goh, zal ik eens even stofzuigen? En waarom ligt die jas nou weer op de grond? En die lege zak chips had toch ook wel iemand even op kunnen ruimen? En de was, breek me de bek niet open over die eindeloze stroom aan was. Ik heb me nog niet omgedraaid of er ligt weer een vrachtlading. Die handdoeken, mijn hemel, hoeveel van die dingen gebruikt iedereen per dag? Tering en die trap is ook hartstikke smerig. Ik weet wel dat mijn lief last heeft van zijn rug en de kinderen midden in hun proefwerkweek en examens zitten maar ik heb hier natuurlijk ook helemaal geen zin in.

En niet dat ik nou zo’n leuke werkweek achter de rug heb. Het was zelfs een enorme rotweek! Veel te veel te doen, iedereen die me bestookt met vragen terwijl ik zelf nog maar half weet hoe het allemaal werkt daar. En heb ik een paar k-klussen waar ik nul energie van krijg en is er allemaal gedoe waar ik niets mee te maken heb maar wel van alles van vind en moet. Dus ik verdien ook een beetje rust.  

En dan ben ik eindelijk vrij en moet ik eigenlijk wat leuks doen maar nu heb ik dus helemaal nergens zin in. En ik wil toch in ieder geval een opgeruimd huis. En dat zal ik toch ook zelf moeten doen. Zucht.

En ik heb echt totaal geen zin om te koken. Waarom moet ik dat eigenlijk doen? Ik heb al genoeg gedaan. Ik blijf lekker tv kijken en kijken wat er gebeurt. Niets natuurlijk. Hmmm, nu moet ik toch maar zelf beginnen, anders wordt het wel heel laat. Ja zeg, je gaat nu toch niet serieus aan mijn kop lopen zeuren dat we te laat eten. Jij durft! Zelf lekker een beetje boven zitten de hele middag en dan nu zeuren. Hoe is het zo misgegaan dat ik hier de sloof ben geworden. Oh ja joh, je had eigenlijk trek in wat anders? Jammer voor je, je eet het maar.

Oh, en de schone was die ik op bed heb gegooid is ook nog niet gevouwen? Nou, dan doe ik dat ook nog wel even. Gaan jullie allemaal maar weer lekker wat voor jezelf doen, ik doe het wel weer allemaal alleen. Ja, ja, ik weet heus wel dat ik onredelijk ben, maar het is even niet anders. Ik zit nu eenmaal gevangen in mijn eigen arme ik bubbel.

———————————————————————————————————

Vind je dit leuk om te lezen? Dan vind je mijn andere blogs over mijn leven als moeder van pubers vast ook de moeite waard. Je vindt ze hier.

Nooit meer een blog missen? Volg jasnetteke op Facebook of Twitter of schrijf je in op de knop op de homepage

Leuk vinden is delen:
error0