Ik hou helemaal niet van rommel maar ik ben er gewoon enorm goed in. Ik kan jaloers zijn op mensen die het huishouden strak hebben georganiseerd en voor alles een vaste plek hebben. Die nooit iets kwijt zijn en waar niet iedere la een rommel-la is, maar een opbergplek voor spullen uit een bepaalde categorie, bijvoorbeeld kantoorspulletjes, rekeningen en ansichtkaarten.

Bij ons liggen zelfs in de bestekbak dingen die helemaal niets te maken hebben met bestek zoals elastiekjes, pennen en van die plastic dingen met ijzerdraad die bij de vuilniszakken zitten maar die we nooit en te nimmer gebruiken.

Vandaag was ik er klaar mee en heb ik mijn vrije zaterdag opgeofferd om de zolder en mijn kledingkast uit te mesten. Ik vind dat ik een standbeeld verdien want het was mooi weer, ik had iets leuks kunnen gaan doen maar nee, ik koos ervoor om het algemeen huishoudelijk belang boven mijn eigen lolletje te stellen.

En het was hoog tijd, ik kon mijn kont al maanden niet keren en iedere keer als ik iets nodig heb wat achter de schotten staat, moet ik een expeditie organiseren om langs alle dozen met shit te komen waarvan ik echt geen idee meer heb wat er in zit. En ook in mijn kledingkast was de puinhoop niet meer te overzien.

Na uren zwoegen en ploeteren en puin afvoeren is het klaar en zit ik op de bank met stoflongen en een kromme rug. Nu alleen nog de gangkast, de kamers van de kinderen, de kasten in de woonkamer, de schuur en de garage en dan …… kan ik waarschijnlijk weer van voor af aan beginnen.

Leuk vinden is delen:
error0