Volgende maand word ik 50 en dat is wel een dingetje. Niet alleen voor mij, maar ook voor iedereen om me heen. Veel mensen vragen me dan ook of ik het erg vind, 50. Niet echt geloof ik, maar ik heb wel moeite met het gedoe dat er bij komt kijken. Geloof me, ik heb wel meer dan 100 dilemma’s! Geef ik een feestje of niet? Zo ja, hoe groots en meeslepend dan? Of wil ik liever met een paar dierbaren iets leuks doen? Zo ja, wat dan? Of met vriendinnen en apart met mijn eigen gezin ofzo?

Ik wil er heus wel bij stilstaan, bij deze mijlpaal, maar heb eigenlijk ook geen zin om me een bak werk op de hals te halen. Maar ja 50 kan ik toch ook niet zomaar voorbij laten gaan. Dus ja, ik moet wel met iets komen.  

Okay, dat is voor vrienden en familie. Maar dan is er ook nog de kwestie werk. Dat zou ik het liefst overslaan. Maar ik kom helaas niet om in de vakantiedagen, dus dat ga ik niet doen. Het heeft ook geen zin, het is onvermijdelijk, net als met gelukkig nieuwjaar wensen na oud en nieuw. Ik kan toch moeilijk drie weken weg blijven tot iedereen het vergeten is.

Waarom ik werk ingewikkeld vind is vanwege de ongemakkelijke issues die het met zich meebrengt. Ik heb leuke collega’s, maar ben er ook nog niet heel innig mee ofzo. Dus dan heb je al meteen een ding met zoenen. Ik doe dat best graag, maar absoluut niet met iedereen. Daar heb ik wel een trucje voor: het initiatief pakken en direct mijn hand uitsteken en mijn arm stijf houden. Maar wat als er meerdere zijn en ik heb de eerste wel gezoend, dan moet ik toch één lijn trekken. Maar goed, teveel aandacht van collega’s is erg, maar bij geen aandacht stort ik in het niemand-houdt-van-me-drama. Ik weet niet wat erger is eigenlijk.

En dan is er ook nog de kwestie trakteren. Hoeveel en wat eigenlijk? Ik ben een eenpersoonsafdeling dus haal ik dingen voor het hele gebouw? Of kies ik er een paar collega’s uit? Dat is wel weer heel gierig. En wat doe ik in hemelsnaam als mensen het in hun hoofd halen om te gaan zingen. Kijken naar de taart? Meezingen, klappen, op een stoel gaan staan?  

Hellup, ik kan dit allemaal helemaal niet meer aan op mijn oude dag!

Leuk vinden is delen:
error0